Ремонтът на Аспарухов мост тъне в мистика, засега кърпят само големите дупки!

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
13:11 / 16.03.2017
6467
Информацията, че от вчера е започнал ремонт на Аспаруховия мост във Варна се оказа слух. Тя дойде от областния управител Тодор Йотов, който пред варненска медия заяви вчера: "Имам информация, че ремонтът на Аспаруховия мост започва днес и ще приключи до края на юни. Финансирането е осигурено, а ремонтните дейности ще се извършат в най-кратки срокове, за да не се възпрепятства трафикът през летния сезон".

"Не е в моята компетенция да коментирам кога ще започне ремонтът на Аспарухов мост. Нямам касателство към това. Тази информация може да ви даде кметът на града Иван Портних. Думите ми са били извадени от контекста, аз и пред колегите ви заявих, че Общината е тази, която може да каже кога започва този ремонт. Ако аз коментирам ще излезе все едно "Една жена каза...". То по тази логика можете да питате президента или папата кога ще започне ремонта. Областно пътно управление трябва да каже кога ще започне", заяви днес за Varna24.bg Тодор Йотов.

Шефът на общинската дирекция "Инженерна инфраструктура" инж. Петър Гърбузов обясни за нашата медия, че все още няма официална информация и заповед за старт на ремонта. На този етап по разпореждане на местната управа се изкърпват само големите дупки по съоръжението, зейнали след снеговете тази зима.

Заради кърпенето по моста се образуват огромни задръствания, жалваха се варненци, които минават от там. 

Директорът на Областното пътно управление във Варна инж. Румен Илиев лаконично обясни за Varna24.bg, че все още няма спусната заповед от АПИ за старт на ремонта и те са в очакване да получат разпореждане.

От пресцентъра на АПИ пък заявиха лаконично, че когато има яснота ще уведомят всички медии и ще пуснат подробности на сайта на агенцията.

Така опитът ни да научим кога започва реално вторият етап от ремонта на моста, на каква стойност е и кога трябва да приключи, се оказа напълно безуспешен. 

Виж коментарите (1)

Още по темата (142):
10.05.2021 Ограничават за три часа движението в едната лента по Аспарухов мост
15.04.2021 Затвориха за ремонт част от Аспарухов мост, задръстванията са огромни
13.04.2021 Затварят за ремонт част от Аспарухов мост в четвъртък
17.02.2021 Започна дългоочакваният ремонт на клаповия мост във Варна
02.02.2021 Нанков: Аспаруховият мост ще бъде довършен! Предстои укрепване на свлачището на "Трифон зарезан"
26.01.2021 Затварят едното платно на Аспарухов мост за ремонт на дефектирала фуга
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).