Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ресорна комисия не прие предложението местният парламент във Варна да заседава всеки месец
Автор: Пламена Николова 14:36 / 25.11.2021Коментари (0)762
©
Предложения за изменение и допълнение на Правилника за организация и дейността на Общински съвет – Варна разгледа днес ресорната комисия към местния парламент. Промените бяха внесени от общинския съветник Николай Капитанов, според когото те ще създадат по-ефективен ритъм на работа в Съвета.

Едно от предложенията беше председателят на Общинския съвет във Варна да свиква редовно заседание всеки трети четвъртък на месеца. Уведомяването на съветниците за сесиите, както и за заседанията на комисии да става не по-късно от 5 работни дни преди провеждането им, гласят другите предложени промени. Аргументът за увеличаване на сроковете е да могат съветниците да се запознаят по-обстойно и задълбочено с материалите. Според действащия правилник членовете на Съвета трябва да бъдат информирани за предстояща сесия не по-късно от 3 дни преди нея и съответно 48 часа преди заседание на комисия.

Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, който се включи в работата на комисията, изрази несъгласие с тезата, че заседанията се свикват в последния момент.

"Голяма част от предложенията влизат поне 2-3 седмици преди провеждането на съответното заседание. Те се изпращат ежедневно по имейлите на всеки един съветник. Това, че е практика колеги да се запознават с материалите преди заседание, а не регулярно, е съвсем друга тема“, коментира Балабанов. Той даде за пример Пловдив, където заседанията на комисии се свикват 24 часа преди това, а в някои градове самите председатели определят сроковете, в които да бъдат насрочени заседанията.

"По отношение на сесиите е разписано, че уведомяването става не по-късно от 3 работни дни. Дали ще бъдат 3 или 5  дни, не виждам особена разлика. Поемайки ангажимент да сме общински съветници, ние сме наясно, че това трябва да ни е приоритет в работата“, изтъкна още председателят на местния парламент.

След гласуване Вр.К "Изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Варна" не прие предложените промени.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: