Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ревност, заплахи и опожарени коли във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:45 / 18.10.2019Коментари (0)17293
©
За палеж на два автомобила Районната прокуратура във Варна предаде на съд трима подсъдими. 24-годишният Севдалин Ст. ще отговаря като подбудител и помагач за извършеното престъпление по член 216, ал. 1 от НК, а 19-годишните Кристиан Хр. и Станислав П. – като преки извършители на палежа.

Подсъдимият Севдалин заживял временно в дома на две сестри. Приятелят на едната го подозирал, че харесва приятелката му. От ревност мъжът написал няколко заплашителни съобщения на Севдалин, като го предупредил да стои настрана от любимата му. Съобщенията обезпокоили подсъдимия и той решил да предприеме действия да сплаши приятеля на едната сестра.

Срещнал се със своите познати Кристиан и Станислав и им разказал за отправените към него заплахи. Помолил двамата 19-годишни младежи да опожарят ползваните от заплашилия го мъж автомобили "Пежо“ и "Ситроен“, като обещал да им даде по 150 лева за "услугата“. За да ги мотивира да действат, Севдалин се срещнал с тях във Варна и платил първите 150 лева, като обещал станалите да даде, след като колите бъдат опожарени.

На 3 срещу 4 май 2018 г. Севдалин показал на Кристиан и Станислав колите, които трябвало да бъдат запалени. Дал им указания точно къде да ги залеят с нафта и заявил, че ще действат само след негов сигнал. Около 1,40 часа на 5 май преките извършители на престъплението Светослав и Кристиан отишли с бутилки с нафта на мястото, където колите били паркирани. Запалили ги и избягали от местопроизшествието. Огънят унищожил напълно двата автомобила. Стойността на нанесените щети възлиза на 4150 лева.

След установяването на извършителите на палежа те направили пълни самопризнания, съдействали на разследващите и изразили готовност да възстановят щетите. Те обаче и до момента не са възстановени.

Предстои делото срещу тримата да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъдат признати за виновни, могат да получат наказание лишаване от свобода до 5 години.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: