Рисковите подлези във Варна ще бъдат ремонтирани

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:47 / 29.11.2017
2190
Експерти на Община Варна започнаха оглед на подлезите по булевард "Васил Левски" във Варна. Част от тях ще бъдат основно ремонтирани с европейски средства догодина. От общината обещават средства за рехабилитация и за други подлези в града, съобщава БНТ.

Всички подлези, за които експертите установят, че са в лошо състояние, ще бъдат ремонтирани. Някои от съоръженията, макар да изглеждат добре, са рискови, защото отводнителните канали са запушени, а при по-сериозни дъждове се наводняват. Един от тези подлези се намира до пазара на булевард "Васил Левски".

Подлезът до строящия се стадион "Варна" е не по-малко опасен с висящите от тавана кабели и метални плоскости. Много варненци се страхуват да минат през него и пресичат булеварда отгоре.

"Опасен е, от тавана падат плоскости метални, ръждясали, части от изолацията. Опасен е.", коментират варненци.

Предстоят ремонти на по-голяма част от подлезите по булевардите "Васил Левски", "Христо Ботев", "Владислав Варненчик" и "Сливница". Предвижда се да бъдат боядисани стените и таваните им. Ще се ремонтират и рампите за детски колички и велосипеди.

Тихомир Тимов - началник на отдел "Общинска инфраструктура" в Община Варна: "Ще бъдат изчистени стените от графити, рисунки, ще се почистят отводнителните канали, ще бъдат подменени решетките на самите отводнителни канали."

Заради вандалски прояви преди месец в 20 подлеза бяха ремонтирани платформите, предназначени за инвалидни колички и хора с увреждания.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).