Родители алармират: Новият корпус на детска градина във Варна е опасен за децата

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:49 / 30.01.2019
5692
Сградата на детска градина 21 "Калина Малина" във Варна е опасна. За това алармираха родители, които поискаха Община Варна да извърши проверка в детското заведение, за да предотврати бъдещи инциденти. Проблемът постави съветничка на днешното заседание на Общинският съвет във Варна, предаде репортер на Varna24.bg

"Съществува проблем със сградата на новоизградения корпус на градината. Констатирано е, че голяма част от външната фасада, която е от декоративен камък, е изпадала. Отвътре по стените и тавана на сградата са забелязани големи пукнатини. Така наречената топла връзка с основната сграда е почерняла и мухлясала отвътре. В новия корпус е изграден басейн, който не функционира от две седмици и деца до него не се допускат. Корпусът е открит през януари 2013 г. Строител  е пловдивската фирма "Стоянстрой". Същата стана печално известна като изпълнител на строежа на начално училище "Васил Левски" в "Аспарухово", където след конструктивно обследване на училището, то беше обявено за опасно и затворено за основен ремонт. Във връзка с направените тревожни констатации на родителите, за да не полагаме децата на риск, моля администрацията да извърши проверка на сградата и да даде компетентно становище относно изпълнението на ремонта", каза по време на заседанието общинската съветничка Милена Георгиева.   

Искането и бе подкрепено от колегата и Петър Липчев, който настоя да бъде съобщено коя е надзорната фирма, която е приела строителството на училището в "Аспарухово" и кой от общинската администрация също се е подписал под пускането на обекта в експлоатация. Той настоя да бъде дадена информация и какви са щетите за Община Варна от некачественото строителство на пловдивската строителна фирма "Стоянстрой".

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
07.02.2019 Започва ремонт в ДГ "Калина Малина", Общината съди строителя за некачествена работа
07.02.2019 Деца спят във физкултурен салон заради мухъл и падаща мазилка в нова детска градина във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).