Родители искат анулиране на резултатите от състезание по математика във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:30 / 17.12.2013
2149
Резултатите от коледното състезание по математика във Варна да бъдат анулирани и класирането да не се зачита, настояват родители от Добрич и от страната. Причината за това е фактът, че единствено в морската столица състезанието е започнало в 14 часа, докато в останалите градове - в 11 часа.

В деня на състезанието - неделя, около 11,20 часа, по форумите плъзнаха молби от варненски майки, които молят тези, които имат задачите от коледното математическо състезание, да не ги качват в интернет, та да могат и техните деца да участват наравно с другите състезатели от страната.

"Това е абсурдно. Нашето състезание приключи в 13 часа, докато тяхното започна един час след края на нашето. За това време всеки може да научи не само задачите, но и верните отговори. Живеем в 21-ви век и комуникациите ни са доста напреднали", възмущават се майки от цялата страна. Все още не е ясно защо състезанието във Варна е започнало в 14 часа.

В коледното състезание по математика участват ученици от 1-ви до 12-и клас. Децата решават по 10 задачи за два астрономически часа. 9 от задачите са с избираем отговор, като всяка от тях има само един верен отговор. Задача 10-а се решава подробно и се оценява с 15 точки, като се присъждат точки и за решени части от задачата.

Задачите за 7-и клас са във формата за изпита след 7-и клас за езиковите гимназии (стандарт на МОН). Задачите за 12-и клас са във формат матура по стандарта на МОН.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).