Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Родители от Варна: Средствата от кампанията "Дарение вместо цветя" да бъдат разпределени справедливо!
Автор: Пламена Николова 11:21 / 15.09.2019Коментари (32)17964
©
Десетки варненски училища и детски градини подкрепиха кампанията "Дарение вместо цветя", като директори, учители и родители решиха да пренебрегнат традицията в името на добрата кауза.

На много места се проведоха родителски срещи, на които родителите излязоха с решение на 16 септември, когато е и първият учебен ден, да поставят средства в подготвените кутии във всяко училище, като в повечето случаи на учителите ще бъдат поднесени цветя от името на целия клас.

Кампанията, подета от бащата на малката Алекс, обаче предизвика и вълна от негодувание, че средствата, които ще бъдат събрани, ще бъдат насочени само и единствено за лечението на малкото чаровно момиченце. Родители се обърнаха към Varna24.bg със следния коментар:

"Няма родител, който не би се трогнал от желанието на друг родител да помогне на детето си в името на неговото здраве и да не застане съпричастно и толерантно до него в тази битка. В този смисъл напълно разбираме и подкрепяме родителите на малката Алекс в борбата им за по-доброто бъдеще на дъщеричката им.

В тази кампания обаче има елемент на известна дискриминация и несправедливост спрямо други деца, които имат сериозни здравословни проблеми и чиито родители също се нуждаят от подкрепа.

Затова ние настояваме средствата, които ще бъдат събрани в кампанията "Дарение вместо цветя" в първия учебен ден, да бъдат солидарно разпределени поне за няколко дечица в нужда, защото масово училища и детски градини ще се включат в тази кампания и се очаква да бъде събрана една значителна сума. Настояваме освен това да бъде обявена събраната сума.

Тъй като бащата на Алекс обяви, че инспекторатът и училищата застават зад него, проверка установи, че от инспектората не са се разпореждали да бъде задължително провеждана тази кампания, а решението е било взето автономно от всяко училище и детска градина чрез родителските комитети.

Има родители, които смятат, че по този начин проведена кампанията има елемент на принуда, тъй като дарителството е доброволен жест и той не трябва да е за сметка на традициите. За родителите и децата е радост и символ на уважение поднасянето на цвете на учителя. Затова можеше да не се налага взето "по комсомолски" решение, а всеки да прецени дали иска да подари цвете или да дари парите за него в поставените кутии, като разбира се има много хора, които биха купили цвете и задно с това биха дарили средства в желанието си да помогнат на малката Алекс или друго дете в нужда. 

Защото едното не изключва другото. Но на стадния принцип всички прегърнаха каузата, която е добра, но нека бъде спраделвива. И нека не гледаме като предатели хората, които ще купят букет за учителите в първия учебен ден, защото така го чувстват и така го разбират.  Нека бъдем солидарни за доброто във всичките му прояви и форми!"



Още по темата: общо новини по темата: 13
04.11.2020 »
02.10.2019 »
19.09.2019 »
13.09.2019 »
28.08.2019 »
10.07.2019 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.09.2019 г.
0
 
 
Всеки 15-ти септември и всеки 24-ти май ще има такива кампании. От сега са запазени датите в инспектората за следващите 5 години. Забравете за цветя и други простотии. Възпитавайте децата, че благотворителността е задължителна и непременно в парички. Даваш ли пари - добър си. Даваш ли цветя показваш уважение, но не си добър. Това е. Болни деца винаги е имало и просия винаги е имало по тия земи. Сега просто се институализира явлението. На печелившите - честито. Да си го кажем направо.
Aнонимен
на 17.09.2019 г.
0
 
 
Чудя се до ден днешен защото съм вече пенсионер,защо трябва да се дават цветя и учителките когато ги поемат от учениците да ги трупат един върху друг букетите и след това се чудят къде да ги сложат. Това не е уважение нито от страна на ученика, нито от учителят.Уважението е в отношението,,,Ученик-Учител и обратно.Всичко друго е даване на излишни пари за букети,частни уроци, подаръци за празници и завършване.
Aнонимен
на 17.09.2019 г.
0
 
 
Какви са тези глупости за справедливо разпределяне на парите? Това е все едно от всяка индивидуална кампания да се разпределят средствата за няколко нуждаещи се деца.Хора, мислете малко.
0
 
 
Глупости, след глупости. Какво по-справедливо от това да се помогне на една невинна душичка?
Aнонимен
на 15.09.2019 г.
0
 
 
уважаеми мами, в случая не може да се каже дАЛИ СТЕ ПРАВИ ИЛИ НЕ. нямам нищо против да се раз пределят тези пари, но в случая бащата сам е излязал с това предложение за неговото дете. къде са другите родители на болнио деца, защо не се се присъединили към него. когато сА СЕ СЪБИРали пари за бебе калина дали са се разпределили парите и между другите болни деца. защо тогава нищо не казахте а сега имате претенции. всеки намира някакъв начин да събере парите, в случая бащата е реяил по този начин. така, че бъдете по обективни.
Aнонимен
на 15.09.2019 г.
0
 
 
Дано на тези възмутени бгмами никога да не им идва до главата това, пред което е изправен този баща! Както за з дена събрахме 500К за Калина на Яна и Явор, така ще съберем и за това детенце, и за всички други. Много тъпа е постъпката на мамите. Просто трябваше да се срещнат с бащата и да му предложат версията си. А най-добре да си бяха замълчали. Това е, когато си имаш работа с глупаци - никога не знаеш в кой момент ще се изтропат в шепите си и после с тях ще ръкопляскат.
Aнонимен
на 15.09.2019 г.
0
 
 
Уважението към Учителите не е само в цветето, скъпи ми родители! И не се показва единствено на първия учебен ден. Бъдете горди вие и децата ви, че бихте били част от една благородна кауса ,за подкрепа на невинно дете и хора, в чието положение едва ли бихте желали да бъдете!
Aнонимен
на 15.09.2019 г.
0
 
 
Тоя фонд за какво е бе хора.Наистина прекаляват с тия пари.Какво става всяка минута се искат от някъде пари.Това с букетите пък ...Няма училище без букети да започне със сигурност.Ще стане двойна работа.Не може всички училища да насочват пари само на едно място.
Aнонимен
на 15.09.2019 г.
0
 
 
На нашата родителска среща ни беше прочетено писмо от инспектората с молба вместо цветя да се дарят парички за детенцето! Бащата не е излъгал в никакъв случай Друг е въпроса колко училища са прочели писмото на родителските срещи
Aнонимен
на 15.09.2019 г.
0
 
 
"Ох, братко, братко! От тебе ли намериха да искат..., братко!"...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: