Родители пуснаха голо детенце в сухия шадраван по бул. "Княз Борис I"

Автор: Пламена Николова
Коментари (35)
09:22 / 23.06.2016
12286
Читател на Varna24.bg изпрати снимка, на която се вижда как голо детенце се плацика в сухия шадраван по бул. "Княз Борис I" във Варна. 

Снимката е правена преди няколко дни, когато температурите в морския град скочиха рязко нагоре, но това бе характерно явление и миналото лято, когато бяха пуснати в действие шадраваните.

Получихме коментари дали е редно децата да бъдат оставяни както ги е майка родила на публични места и дали е хигиенично и здравословно малчуганите да се къпят в студената вода на площада. 

Ето например едно от мненията: "Много ги мразя тези сухи шадравани. Децата само гледат едно от друго и искат да се къпят насред центъра, дори и пият от водата, която е негодна за пиене, а за безотговорните родители какво да кажа...".

Често децата мокрят дрехите си, докато играят с водата на шадравана и това е причина родителите да ги събличат, за да не настинат. 

Дали ще бъде оставено едно дете свободно да се потопи във водата насред центъра е въпрос на преценка и избор на всеки родител. Вярно е, че водните струи в жегата са истинско изкушение не само за децата, а и за възрастните. Въпреки това всеки родител носи отговорност за морала и възпитанието на детето си и трябва да спазва някакви обществени норми на поведение.

Виж коментарите (35)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).