Рокада в Община Варна! Назначиха нов заместник-кмет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (18)
13:24 / 04.08.2023
7452
Нов заместник кмет бе назначен във Варна. Той ще отговаря за ресора "Култура", предаде репортер на Varna24.bg.

Днес лично кметът Иван Портних представи новия си заместник. Това е Ралица Герасимова, позната като "мотора" на културното пространство "РеБонкърс".

С нея целим да дадем нова посока, нова енергия на развитието на културата във Варна. Културата става приоритет, обяви кметът Портних.

Тя ще е натоварена за изработване на стратегия на Общината в сферата на културата, да направи мониторинг на постигнатите резултати, на дейностите, които са били финансирани и са под егидата на Общината. Целта е от една страна запазване на духа на Стара Варна, а от друга страна и привличане на нови формати, стана ясно от думите на Иван Портних.

Ралица Герасимова е родом от София, но с дядо - кореняк варненец. Помня онази стара Варна и ще се боря за запазването й, както и за обогатяване на културно-историческото наследство с нови форми и съдържание, стана ясно от думите й. Тя има богат опит. Работила е в САЩ. Била е част от екипа на ООН по мониторинг в Хайти. Там тя е била почетен консул на България от 2012 до 2016 година. В чужбина е заемала различни позиции в продължение на 10 години. От 2016 година е постоянно в България. Продуцирала е много културни и артистични прояви.

Целта ми е Варна както е морска, така да е и културна столица на България, каза Ралица Герасимова.

По нейни думи в морския град има 48 фестивала.

Заедно с нея ще работим по това Варна да е Културна столица на Европа през 2032 година. Кандидатстването е до 2026 година, каза на свой ред кметът Иван Портних.

Вече бившият зам.-кмет по културата в града Коста Базитов ще остане заместник кмет но по другите ресори, които до момента е изпълнявал заедно с културата.

Виж коментарите (18)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).