Ром от "Максуда" покори щатско риалити

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:19 / 24.06.2015
1242
Матайъс Милър е роден през 1992 г. във Варна, но бързо изоставен. Осиновен е от семейство амиши от Охайо, консервативна религиозна общност в САЩ. На 23 той става герой на третия сезон на шоуто Breaking Amish, в което група млади мъже и жени скъсват с традиционния начин на живот в религиозната общност на т. нар. амиши и заживяват в Ню Йорк, където са принудени да сменят конската каруца с такси, да носят дънки и са използват мобилен телефон и електричество, разказва lifebites.bg, цитирано от Черно море.

А амишите наброяват около 300 хил. души в САЩ. Те са известни с това, че се обличат семпло и не използват модерни технологични изобретения като автомобили и електричество. Религията им забранява да служат в армията, да ползват социално осигуряване и финансова помощ от държавата и мнозина от тях отбягват застраховките. Амишите говорят архаичен немски диалект, известен в САЩ като пенсилвански нидерландски.

"Предполага се, че майка ми е била проститутка. Когато съм бил на десет дни са ме оставили в сиропиталище. Когато съм бил на четири моите родители, които са амиши, са ме осиновили. Сред амишите няма да видите много хора с тъмен цвят на кожата", разказва Матайъс.

Истината за циганския произход на Матайъс е разкрита още в първия епизод на шоуто.

Матайъс отива в българския ресторант "Тракия" в Куинс, за да разбере повече за корените си. Там той и останалите участници в риалити шоуто ядат шкембе чорба и кебапчета. Матайъс разпитва една от сервитьорките за България и тя му разказва за Варна, където той е роден. Българката също така му обяснява и произхода на рожденото му име Пламен. От българския ресторант участниците в риалити шоуто се пренасят в цигански бар, където Матайъс за пръв път попада сред хора от неговия етнос.

Мечтае да направи кариера като изпълнител на кънтри. Той обаче е раздвоен - той трябва да реши дали да остане у дома и да се грижи за семейството си или да се занимава с музика. В крайна сметка Матайъс решава да се завърне при съпругата си Кортни и дъщеря им Нела си. Той се записва на курсове за пожарникари, но също така не се отказва от мечтата си да се занимава с музика.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).