Ръководствата на ВОС и ВРС се срещнаха с директора на ГД "Изпълнение на наказанията“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:56 / 18.11.2016
2737
Директорът на Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) главен комисар Гергана Георгиева се срещна с административния ръководител на Окръжен съд - Варна Марин Маринов и ръководителите на наказателните отделения в Окръжен и Районен съд Иваничка Славкова и Силвия Обрешкова. В срещата участваха още Валентина Караганова, началник сектор в ГДИН, както и Борис Гинчев, началник на Областната служба "Изпълнение на наказанията" във Варна. На нея бяха обсъдени текущи въпроси, свързани с изпълнение на наказанията, като представителите на ГДИН дадоха висока оценка за работата на областната служба във Варна, към която са секторите "Пробация" и "Арести".

Участниците в работната среща коментираха необходимостта от разширяване приложното поле на пробационните мерки, както и от актуализиране на пенитенциарното законодателство, предвид факта, че обществените очаквания са изпреварили законодателните инициативи.
Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" е специализирана административна структура, която упражнява пряко ръководство и контрол върху дейността на местата за лишаване от свобода и пробационните служби.



Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).