Румен Радев ще посети Варна утре

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
16:11 / 14.06.2017
9431
Румен Радев ще посети Варна на 15 юни, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът ще се срещне с кмета Иван Портних и неговия екип в сградата на Община Варна.

В сградата на Радио Варна държавният глава ще разговаря с културни дейци от града.

В Аулата на Икономическия университет президентът Румен Радев ще участва в инициативата на Европейската комисия "Граждански диалог".

Президентът ще придружава европейският комисар по образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич, който ще гостува във Варна на 15 юни. Той ще посети морския град по повод Националната младежка среща "Младежки пространства".

Тя се организира от Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите и Община Варна, дирекция "Образование и младежки дейности" и в партньорство със сдружение "Варна - Европейска младежка столица", Национален младежки форум и MoveBG. Срещата ще бъде открита на 15 юни от 10:00 ч. в зала Черно море на хотел "Черно море" във Варна.

Събитието ще се проведе в периода 14 юни - 18 юни, а Варна е избрана за домакин на срещата, защото тази година е носител на престижния приз Европейска младежка столица, който се дава от Европейския младежки форум.

По време на откриването на Националната среща европейският комисар по образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич ще приветства младежите и допълнително ще развие темата в европейския контекст за развитие на младежка работа и неформално учене в младежките пространства. Участниците ще имат възможността да се включат в дискусия, част от инициативата на Европейската комисия "Граждански диалог", инициирана от самият Наврачич, с участието на Президента на Р. България Румен Радев по-късно същия ден от 15:30 ч. в Икономическия университет.

За осми път националната среща ще събере повече от 150 представители на младежкия сектор в страната, голяма част от тях управляващи младежки пространства в страната и отговорни за реализирането на политики институции, за да дискутират теми от широк обществен интерес. Гости ще бъдат представители на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Италиански младежки форум и др.

В събота ще се проведе 13-тото Национално младежко изложение, в рамките на което ще се проведе дискусия с участнците в срещата на тема Черноморски младежки център и неговото изграждане във Варна. Сдружение "Варна - Европейска столица" ще се включи в изложението със свой щанд, а нейни представители ще участват в дискусията, чиято тема е едно от ключовите направление по програма "Варна - Европейска младежка столица".


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).