Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
Ѕизнес
 риминални
»нституции
ƒруги
„итателски
–умънецът  рецу, който прегази детенце в ћорската градина, н€ма да лежи в затвора
јвтор: ѕламена Ќиколова 08:52 / 24.06.2020 оментари (22)9948
© bTV
¬арненски€т окръжен съд призна за виновен 32-годишни€ румънски гражданин  рецу ј., за това, че причинил по непредпазливост смъртта на 4-годишно дете с управл€вани€ от него автомобил, съобщиха от пресслужбата на съда.†

ѕътно-транспортно произшествие възникна на 29.06.2019г., около 17 часа на паркинг в ћорската градина. —емейството на малкото момиче платило таксата за паркинг и се отправило към сво€ автомобил. ƒетето изостанало и не се движило заедно с родителите си. ¬ същи€ момент  рецу ј. подходил към паркинга с автомобила си и тъй като бариерата била вдигната вл€зъл в него. –умънски€т гражданин имал пр€ка видимост към ц€лата площ на паркинга. ƒвижил се на първа предавка, като едновременно с процесни€ автомобил се движела и малката пешеходка.  рецу ј. не вид€л детето и го ударил с предната д€сна част на автомобила. Ќепосредствено преди удара скоростта на автомобила била около 7,75 км/ч. ƒетето залитнало и паднало под колата. Ѕащата на 4-годишното момиченце и събралите се хора дали указани€ на  рецу ј. да върне автомобила назад, което и той направил последователно на три пъти. ѕри второто движение назад, предно л€во колело преминало през главата на детето, което в следствие на тежката травма починало.

ƒелото беше решено в едно заседание, след като пред съда подсъдими€т призна изц€ло фактите и обсто€телствата изложени в обвинителни€ акт. “ой отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. ¬ този случай, съдeбни€т състав е задължен да уважи искането на защитата за провеждане на съкратено съдебно следствие. ѕри тази процедура, според Ќѕ  при постанов€ване на осъдителна присъда, наказанието "лишаване от свободаУ задължително се намал€ва с 1/3.

–одителите на пострадалото дете б€ха †конституирани като частни обвинители в процеса.

ѕрестъплението, в което е обвинен  рецу ј. се наказва според Ќ  с "лишаване от свобода" от 2 до 6 години.

ќт експертното заключение на автотехническата експертиза е видно, че причина за настъпване на ѕ“ѕ от техническа гледна точка е липсата на упражнен посто€нен визуален контрол от страна на обвин€еми€ и липсата на адекватна реакци€, въпреки техническата възможност за възприемане на пострадалото дете, като опасност.

—ъдебно - химичната експертиза не е установила наличие на алкохол в кръвта на  рецу ј.

¬ последната си дума пред съда подсъдими€т за€ви, че искрено съжал€ва за инцидента. “ой сподели, че неговото семейство от години прави опити да има свое дете и отнемането на живота на това малко момиче е неговото наказание.

ƒържавното обвинение поиска на  рецу ј да бъде наложено наказание "лишаване от свободаУ към средни€ размер, предвиден за това престъпление в Ќ . „астното обвинение пледира за максимални€ размер.

«а извършеното престъпление, тричленни€т състав на ¬арненски окръжен съд наложи на  рецу ј. наказание "лишаване от свободаУ за срок от 2 години, което намали с една трета до 1 година и 4 месеца, като отложи изпълнението на наказанието с изпитателен срок от 3 години. –умънски€т гражданин е лишен от правото да управл€ва моторно превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца.

ѕрисъдата подлежи на обжалване или протест пред јпелативен съд Ц ¬арна, в 15-дневен срок от днес.ќще по темата: общо новини по темата: 28
26.04.2021 »
04.03.2021 »
29.06.2020 »
25.02.2020 »
12.02.2020 »
07.02.2020 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
≈дна от малкото присъди в тази наша абсурдна държава с ко€то се съглас€вам. —ъжал€вам и изказвам съболезновани€ за тежката загуба на семейството на това невинно дете, но не може да си оставиш детето да лежи на паркинг на метри разсто€ние от теб! ѕаркинга е за коли, а не за деца и не е детска площадка. Ќай-тежката цена, за секунди невнимание на родителите. —ъболезновани€ към това момче, което дойде на разходака, без да нарушава никакви правила се превърна в убиец на детенце, което ще му тежи ц€л живот. ѕреобърна живота му и този на семейството му доживот. Ѕез вина-виновен за ц€л живот с или без присъда.
0
 
 
ƒокога ще оправдават е убийците на хора
0
 
 
”бийците са безнаказани. ∆ертвите са виновни.
+1
 
 
ѕо каква причина н€ма да лежи в затвора?рЯШ†
0
 
 
» румънците са едни.√адни мамалигари.
+1
 
 
Ћозане, пак ли прибрахте рушвета? —ъдиите са за затвора!
+1
 
 
≈ много €сно, че н€ма да лежи какво е направил толкова..?!  ара си в моркста градина и прегазва деца - н€ма проблем всичко е точно!
Aнонимен
на 24.06.2020 г.
+1
 
 
1 година и 4 месеца, като отложи изпълнението на наказанието с изпитателен срок от 3 години - толкова ли струва животът на едно детенце?  олкото дребна кражба? ѕо-добре бащата да го беше удушил на м€сто.
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
“¬ и шоу сезон 2021/2022 г.
јматьорски футбол
ѕърва лига, сезон 2021-2022
ѕевецът ƒенис “еофиков е починал
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: