Рушаща се сграда застрашава пешеходци във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:56 / 21.04.2017
2463
Изоставена сграда във варненския квартал "Чайка" се руши и застрашава хората, които живеят в района, съобщава БНТ. Масивната постройка, от която падат парчета мазилка и счупени стъкла, се намира в непосредствена близост до детска градина, площадка за игра и хранителен магазин.

Станка Генчева живее в квартал "Чайка" от 30 години. Всеки ден пазарува в хранителния магазин до блок 67, който се намира до рушащата се сграда. Не може да използва тротоара, тъй като по него са разпръснати мазилка и натрошени стъкла, които падат от прозорците и стените на постройката. Разказва, че с всеки ден сградата става все по-опасна.

"Беше фурна, беше плод-зеленчук и го оставиха ей така и го къртят непрекъснато, изпочупиха стъклата.", разказа Станка.

В района има детска градина, ясла и площадка за игра. Освен че сградата не е обезопасена, вратата ѝ стои непрекъснато отворена. Всеки може да влезе вътре, където са разпръснати натрошени стъкла, таванът тече и има опасност всеки момент да падне.

"Тука клошари идват, пушат, спят тука горе, има стълби от другата страна и е опасно.", допълва варненката.

От Община Варна заявиха, че хората с право се притесняват, тъй като сградата наистина е много опасна. Това са установили и общинските служители при направения оглед след нашия сигнал. В момента се проверява кой е собственик на рушащата се постройка, за да бъде незабавно задължен да обезопаси района преди да пострадат хора.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).