Руска компания представи във Варна програмата "Умен град"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:11 / 27.10.2021
1476
Програмата "Умен град", която съдържа комплекс от цифрови решения за управление на процесите в градския живот, бяха представени днес от представители на "Русатом – Инфраструктурни решения" пред зам.-кмета на Община Варна Коста Базитов и Деян Пейчев, експерт по информационни технологии и общински съветник в ОбС - Варна. В срещата участваха Алексей Голубаев, генерален директор "Цифрови платформи и решения за умен град“ към "Русатом – инфраструктурни решения“, Константин Артюшин – търговски представител на Руската федерация в България, генералният консул на РФ във Варна Владимир Климанов. Срещата се организира по предложение и с подкрепата на посланика на Руската федерация в България Н. Пр. Елеонора Митрофанова.

Подходът на "Русатом" е в използване на методологията "Пестелив умен град" – LEAN SMART CITY. Това е технология на непрекъснати подобрения, създадена специално за потребностите на малките и средни градове, с прилагане на съвременни дигитални инструменти за събиране и анализ на данни. Те са свързани с метеорологично наблюдение, работа на битови съоръжения, електрозахранване на сгради, движение на транспорта, режим на светофарите, култура, здравеопазване и други. Цялата информация се акумулира в единна платформа, а обработката на данните позволява да се повиши значително ефективността на работа чрез вземане на по-точни стратегически решения и активното участие на гражданите, обясни Алексей Голубаев. Зам.-кметът Коста Базитов посочи от своя страна, че е впечатлен от програмата, която дава големи възможности за бързи управленски решения в различни сфери на обществения живот, което изисква по-задълбочено запознаване с разработката. Уточнено бе, че цялостната платформа се състои от модули, които могат да се интегрират поетапно, в зависимост от предпочитанията на ползвателите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).