С тържество и награди отбелязаха 99-ата годишнина на Икономическия университет

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
15:59 / 14.05.2019
2582
С академично тържество и връчване награди бе отбелязана 99-ата годишнина на Икономическия университет във Варна. На празника на най-старото висше икономическо училище в страната присъстваха кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, кап. I ранг Камен Кукуров – началник на щаба на ВМС, Лилия Христова – директор на дирекция "Образование и младежки дейности", представители на Общински съвет – Варна, на Варненската и Великопреславка митрополия, бивши ректори на университета, преподаватели, студенти. 

"В навечерието на 100-годишнината на висшето учебно заведение използвам случая да изкажа благодарност лично на ректора  - проф. Пламен Илиев, и на академичното ръководство, за професионализма и  всеотдайността, с които утвърждават имиджа на Икономическия университет, но и на Варна - като водещ образователен център в национален мащаб и в европейското образователно пространство. Доказателство за това са отлично подготвените кадри, които намират успешна реализация и са търсени от наши и чужди инвеститори. Последен пример за това е решението на компанията Coca-Cola да открият офис, който ще обслужва Източна Европа, именно тук във Варна. Основен аргумент на инвеститорите бе наличието на млади хора в града, които получават качествена подготовка в Икономическия университет! В навечерието на 24 май желая на всички здраве, нови предизвикателства и успехи!", заяви кметът Иван Портних

Той припомни доброто партньорство между вуза и Община Варна в общата кауза "Варна - град на знанието", като подчерта, че са впечатляващи усилията, които университетът полага за гъвкаво адаптиране на учебните програми спрямо изискванията на бизнеса и пазара на труда. Кметът поздрави ръководството за духовното пространство в университета, обогатено с новото пано на Стоимен Стоилов. Ректорът на учебното заведение проф. Пламен Илиев връчи наградата "Студент на годината 2018“ на Михаил Димитров, специалност "Финанси“, Александра Колева – ОКС "Магистър“ и Боряна Пращилова - от Колежа по туризъм. Всички зам.-ректори и декани на факултети получиха статуетки в знак на признателност за добрата съвместна работа от проф. Илиев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).