СОУ "Пейо Яворов“ получи приз "Училище без насилие“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:25 / 05.12.2014
775
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Пейо Кр. Яворов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
СОУ "Пейо Яворов" във Варна е удостоено с приз "Училище без насилие и стереотипи". Отличието е дадено от Министерството на образованието и науката и "Джендър - образование, изследвания и технологии" за работата на колектива по превенция на проявите на тормоз сред учениците.

СОУ "Пейо Яворов" е част и от международен проект по програма "Еразъм +" на тема "Еразъм без тормоз". Партньорските училища са от Гърция, Италия, Турция, Белгия, Полша, Румъния Финландия, Испания, Германия.

Първата партньорска среща по проекта предстои в периода 7 - 12 декември във Варна. Тридесет и шест чуждестранни ученици и учители ще работят с българските домакини по създаването на многонационален речник на толерантността и ще представят уроци за предотвратяване на насилието в училище.

Учители и ученици ще преминат обучения за работа с портала за сътрудничество eTwinning и за безопасното използване на интернет. Партньорите заедно ще търсят подходи за справяне с негативните прояви сред учениците посредством занимания със спорт и изкуство, тренинги "Игри на доверието" и "Кула на приятелството". Целта е да се ефективни решения за борба с агресията в училищната среда, съобщават от СОУ "Пейо Яворов".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).