СУ "Гео Милев" отбеляза патронния си празник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:07 / 15.01.2018
3624
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Гео Милев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
123 години от рождението на своя патрон отбеляза днес Средно училище "Гео Милев"- Варна. По традиция празникът започна с поднасяне на венец пред бюст- паметника на поета в двора на училището. 

Седмицата преди и след рождената дата на Гео Милев са посветени на неговото творчество и живот. Учениците подготвят презентации по темата, пишат стихове за поета, рисуват негови портрети. 

Празникът продължи с концерт на всички, които прославят името на своя патрон и от началото на годината са спечелили призови места и награди в международни и национални конкурси и състезания. Учениците от гимназиален етап подготвиха и представиха текстове за живота и трагичната съдба на поета, рецитираха негови стихове. 

В деня на празника всички провеждат тържествен час на класа посветен на патрона. По традиция в този ден се посещава театърален спектакъл. Тази година учениците от VІI до ХІІ клас ще гледат "Бащи, лъжи и още нещо" в Драматичен театър "Стоян Бачваров".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).