Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
СУ "Гео Милев" посрещна гости по проект "Иновации в действие"
Автор: Пламена Николова 08:45 / 01.06.2022Коментари (0)949
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Гео Милев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Двадесет и четири ученици и учители  гостуват от вчера в Средно училище "Гео Милев“- Варна. Те са участници в национален проект "Иновации в действие“. Към тях ще се присъединят и двама педагози от Испания, които са избрали училището за своето обучение по програма "Еразъм+“.

Програмата "Иновации в действие“ дава възможност за разменени визити между две иновативни училища.  

Партньор на СУ "Гео Милев“ тази учебна година е 140 СУ "Иван Богоров" – София. В наблюдаването на добри практики и иновации участват и две училища, които нямат защитени по националната програма иновации - ПХГ "Дамян Дамянов" – Сливен и 72 ОУ "Христо Ботев“ – София.

СУ "Гео Милев“  работи по   НП "Иновации в действие“  трета година, като представя  своите  иновации, защитени пред  МОН - използване на метода CLIL -   в начален етап на образование по английски, немски и руски език. При използване на метода CLIL учебните предмети или части от предметите се преподават на чужд език като целите са две - изучаване на съдържанието на учебния предмет и едновременно изучаване на чужд език. Другата иновация е използване на методите на театралната педагогика  в обучението по чужди езици - ефективен творчески метод за усъвършенстване на комуникативните умения на учениците на роден и чужд език.

Участниците в тридневната визита ще имат възможност да наблюдават уроци, да участват в изработването на различни материали, свързани с обучителната дейност и да се докоснат до работната атмосфера в училището. В програмата са включени интердисциплинарни уроци и презентации по чужди езици, физика, математика, химия, география, човекът и природата  и др. Гостите ще участват в открит урок и в творческо ателие с използване на театрални  техники. Учениците от специалност "Рекламна графика“ от 140 СУ "Иван Богоров" – София заедно със своите домакини от същата специалност ще изработят дигитална картичка за Деня на детето- 1 юни.

В края на своето посещение учителите  ще получат разработени уроци и   всички участници в срещата заедно ще подготвят общи информационни брошури и презентации за своята съвместна работа.

Целта на  НП "Иновации в действие“ е  подкрепа на иновациите и креативното мислене в училищата за развиване  постиженията на учениците, като се създават условия  педагогическите специалисти да анализират, да експериментират чрез пряк обмен, популяризират и споделят  своите иновативни практики и продукти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: