Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Само 1000 лв. вкарал Туристическият инфоцентър в бюджета на Варна за 2011-а
Автор: Екип Varna24.bg 17:13 / 23.05.2012Коментари (0)848
Едва 1000 лв. са приходите за 2011 г., които Туристическият и културен инфоцентър на "Козирката" вкарал от съвместната си дейност с "Варненската туристическа компания" - търговското дружество на Варненската туристическа камара. Това отчете пред правната комисия към ОбС Кремена Даскалова, която ръководи центъра в морската столица.

По думите й договорът на дружеството с общината е изтекъл още през февруари и обезателно трябва да бъде подновен, за да може да се извършва туроператорска дейност и продажба на карти, картички и други информационни материали. Този път обаче към контракта за съвместна дейност се включва и бургаската фирма "Бългериан Хидрофойл" ООД, която миналата година пусна в действие "кометите" и сега единствена в страната предлага тази услуга. В рамките на разходките Варна ще бъде рекламирана като привлекателна туристическа дестинация, уточни Даскалова.

Съветниците обаче отказаха да дадат зелена светлина на договора, докато не се изяснят правните основания за подписването му. Владимир Тонев от ПП "Движение Нашият град" предупреди, че контрактът крие риск от нарушаване на разпоредбите на Закона за обществените поръчки. Повод за съмненията му се оказа клаузата за предоставяне на помещение на търговските дружества - партньори. Никъде в договора не е посочено дали ще бъде безвъзмездно или не и срещу какъв наем ще става това. Уточнено е само, че постъпленията от съвместната дейност ще се делят наполовина, констатираха и други съветници. От документите става ясно още, че "Бългериан Хидрофойл" ООД се задължава да предостави на община Варна 20 безплатни двупосочни билета по маршрута Варна - Несебър за периода май-октомври 2012 г., както и възможност за договаряне на преференциални цени при организиране на пътувания, свързани с местни инициативи.

В крайна сметка адвокат-довереника на ОбС ще трябва да даде становище за допустимостта на договора. По него ще трябва да се произнесат и от комисиите по туризъм и по собственост и стопанство.

Източник: в. Черно море









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Зверство срещу 18-годишно момиче
Covid-19
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: