Само за час сключиха 32 сделки на Варненската борса на проекти и идеи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:40 / 13.12.2011
1334
На 12.12.2011г. в Радио Варна се проведе първата "Борса на проекти и идеи" във Варна.

В присъствието на представители на местната власт, неправителствени организации и бизнеса, водещата Валерия Василева представи организаторите и гостите. Директорът на Фондация Лале г-жа Мария Петкова благодари на всички, които са допринесли борсата във Варна да се осъществи.
Стартът на първата във Варна "Борса на проекти и идеи" беше даден от зам. кметът г-н Коста Базитов чрез гонг.
Интересът към събитието беше голям - присъстваха организации и представители на бизнеса, които не са участвали в обученията по програмата, а са разбрали за борсата от медиите.

Целта на борсата е да насърчи и улесни сътрудничество между бизнеса и гражданските организации, като им даде възможности за съвместна дейност, да търсят и предлагат материали, услуги и доброволен труд, и да си помагат взаимно.

Ето и резултата - в рамките на 1 час на Варненската борса на проекти и идеи бяха сключени 32 сделки, остойностени на 67 800 лв.

Запознанствата и обменът на идеи продължи и след оказаното време в неформална обстановка.

Всички материали, устройства, техника, храна, напитки за обезпечаването на събитието са осигурени от участниците в борсата, трудът на всички тях е доброволен. Най-ценното в подобни събития са именно познанствата и осъществяването на контакти, които биха били полезни за всички участници.

Моделът "Борса на проекти и идеи" е създаден и е много популярен в Холандия, където ежегодно се провеждат десетки борси. От 2007 година моделът се прилага с успех и в Германия, Австрия, Белгия и други европейски страни.Той е особено подходящ в период на икономическа криза, когато ресурсите (средства, услуги, материали, оборудване и др.) са ограничени и ефективното им използване е от огромно значение.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).