Самодейци отпразнуваха Деня на будителите в Дом "Гергана“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:50 / 01.11.2016
2257
По свой начин - с песни, танци и малки подаръчета в ДСХ "Гергана" и Дома за хора с физически увреждания отпразнуваха вчера Деня на народните будители и отбелязваха рождените дни на родените през октомври. Тържеството, спретнато от ръководството, както и от пенсионерски клуб "Младост" и самодейния състав при ДСХ "Гергана" стопли сърцата на възрастните хора. Управителят Нели Вълева представи обновяването на библиотеката в Дома. 12 рожденици получиха малки подаръци, изработени от самите тях в трудотерапевтичните дейности и картички. Четирима учители бяха изненадани с поздравителни картички, тефтери и моливи с пожелание да продължават будителската си дейност.

Днес ДСХ " Гергана" ще се включи в тържественото честване за Деня на народните будители с полагането на венец в Морската градина. От ръководството припомниха, че само преди дни, на 29 октомври домуващи от "Гергана" са посетили забележителностите на гр. Констанца - Генуезкия фар, Казиното, Катедралата "Св.св. Петър и Павел", на площад "Овид" статуята на Овидий, археологическият музей, Дървената църква "Св. Мина" и ще помнят панорамната обиколка на курорта Мамая, която ще им носи приятни спомени в предстоящите зимни дни.

Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).