Сдружение "Няма невъзможни неща" започва дарителска кампания "Мобилност за независим живот"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:57 / 28.02.2022
1151
Сдружение “Няма невъзможни неща“ започва дарителска кампания "Мобилност за независим живот“.

С кампанията се набират средства за стартиране на нова социална транспортна услуга в помощ на хора с намалена подвижност и техните семейства – транспортни услуги с микробус.

Хората в инвалидни колички или други специални нужди ползват градските автобуси или специализираните общински микробуси, но понякога достъпът до тях е затруднен, а за пътувания извън града е само за групи.

Сдружение "Няма невъзможни неща“ ще предложи транспортни услуги "от врата-до-врата“, които да допълват наличните услуги в града. По този начин се помагат не само лицата с намалена подвижност или ментални затруднения, но и техните семейства.

Сдружението планира да закупи транспортно средство, оборудвано с рампа за инвалидни колички и да организира услуга по превозване на хора с намалена подвижност – индивиуално или в група, за еднократни или регулярни пътувания, в града или извън града. У

слугата ще се заплаща от бъдещите потребители и ще е организирана така, че за тях да е удобна – да бъде от врата до врата, да има кой да им помогне с качване и слизане, работното време да е съобразно активността им и др. Транспортната услуга ще бъде част от дейността на Социалното предприятие към Сдружението, в което работят младежи с ментални затруднения.

Кампанията "Мобилност за независим живот“ е по идея и инициатива на Росина Русева. Планира се събиране на средства за микробус и за заплата на шофьор за период от 3 месеца. През тези три месеца транспортната  услугата ще се предлага на половин цена.

IBAN: BG94 RZBB 9155 1000593926

Банка: Райфайзенбанк България АД

Титуляр: Сдружение "Няма невъзможни неща“

Освен дарение по банков път, Сдружението предлага и още един начин за дарение: "Релаксирай и дари“ – ползване на масаж на професионално легло Нуга Бест, като приходите от масажите се включват в дарителската кампания "Мобилност за независим живот“, съобщи Диана Настева – Председател на Сдружение "Няма невъзможни неща“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...
Коцев: Варна и Бургас се обединяват в искането си за скоростен пъ...
Заради катастрофите: Обезопасяват автобусните спирки във Варна
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).