Сезираха РИОСВ за палене на огън на Побити камъни и "шамански" ритуали

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:24 / 11.10.2019
2879
Жалба срещу паленето на огън в защитена местност Побити камъни и нерегламентирани действия в природен феномен е изпратена до РИОСВ Варна, научи Varna24.bg.

Част от текста на жалбата гласи следното: "На 10.09.2019 г. група български граждани – участници в езотеричен семинар във Варна, организиран от туристическа агенция "Либра Травел" - гр. Варна, посетиха защитената зона "Побити камъни“ в землището на община Девня с цел "енергоинформационен мониторинг“ на местността. 

По време на експедицията в защитената зона управителката на "Либра Травел“ отслужи някакъв ритуал, който бе съпътстван от палене на огън в купа. Освен това същата се покатери върху каменен стълб – част от природния феномен в защитената от НАТУРА 2000 зона, за да "медитира“. Считам, че са налични достатъчно основания, за да се възбуди административно-наказателно производство срещу управителката на фирмата, която не се съобрази с изискванията за поведение на групата на територията на защитена зона".

Неотдавна в публичното пространство се появи интересна информация относно заниманията на участниците в групата, заплатили 1200 лв. за 4-дневен курс за "аватари"

Очаква се РИОСВ да се произнесе дали има нарушение на територията на природния феномен и ще има ли санкции за тях.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).