Шефът на АГ-болница Варна с нова книга

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:35 / 20.08.2020
5332
Излезе от печат последното специализирано трето издание със заглавие " Асистирани репродуктивни технологии /АРТ/. Усложнения и съпътстващи проблеми. Ендоскопски методи в репродуктивната медицина“, с автор проф. д-р Емил Ковачев, д.м.н. Той е Управител на СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна (АГ болница) и  Ръководител Катедра "Акушерство и гинекология“ към Медицински университет – Варна от 2016г.  Председател на Българското асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве, както и Републикански консултант по АГ за Североизточна България до 2018г.

Проф. Ковачев е акушер-гинеколог и специалист по репродуктивна медицина. Има множество специализации в областта на репродуктивната медицина и ендоскопската гинекологична миниинвазивна хирургия. Автор е над 200 публикации в наши и чужди научни издания.

В книгата си той разглежда проблеми от съществено медико-социално значение, а именно инфертилитета при млади семейства. Описани са основните методи за индукция на овулацията, детайлно са разгледани съвременните аспекти на асистираните репродуктивни технологии, усложнения, проблеми и придружаващи заболявания, съпътстващи АРТ, маточна трансплантация, както и различните ендоскопски методи в репродуктивната медицина.

На фона на отрицателните демографски показатели в страната, тази разработка допълва съществена празнина в специализираната литература в областта на репродуктивната медицина. Трудът ще бъде от съществена полза в теоретичното и практическо обучение на  младите специалисти по Акушерство и гинекология, репродуктивна медицина, специализанти и студенти с повишен интерес към АРТ.

Книгата вече е налична в книжарниците за специализирана медицинска литература.

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).