Шефът на ДКС: Проблемът с паркирането край Двореца е ужасен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:08 / 09.05.2017
1707
Изграждането на подземен паркинг към Двореца на културата и спорта е жизненоважно за комплекса. Това заяви изпълнителният директор на ДКС Минко Христов пред общинските съветници от комисията "Собственост и стопанство", предаде Дарик.

Според него проблемът може да отблъсне желаещите да посетят събитие в Двореца,а увеличеният от 2500 на 5000 капацитет на зала "Конгресна" допълнително усложнява ситуацията с паркирането по време на концерти и други събития.

"Проблемът с паркирането е ужасен. Всички, които идват, не искат да повторят", изтъкна Христов. Той припомни, че идеята за изграждане на подземен паркинг е от 2014 г.

Предпроектните проучвания показват, че съоръжението може да бъде с максимум 1000 места. Изграждането му ще струва около 7,2 милиона лева. Финансирането може да се осигури по програма "Джесика" или по друга линия, смята шефът на ДКС.

Всеки ден Дворецът на културата и спорта губи от липсата на реклама, отбеляза още Минко Христов. Предложението да бъдат поставени пет рекламно-информационни табла все още не е одобрено от Общината, тъй като се очаква приемане на новата Наредба за рекламната дейност.


За първи път от няколко години насам ДКС излиза на годишна печалба. Дворецът е на плюс със 179 000 лева за 2016 г., отчете още Христов.

Дружеството, което е 100 % общинска собственост, има неразплатени задължения за местни данъци и такси в размер на 731 000 лева. Ще се търсят начини задълженията, натрупани през годините, да бъдат поетапно погасени.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).