Шефът на МБАЛ "Св. Анна": Българските болници изглеждат като затвори, а красотата лекува!

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
11:50 / 12.06.2019
3803
Българските болници изглеждат като затвори, като бежански лагери. А красотата възпитава и лекува. Това сподели вчера при освещаването на новият параклис в двора на МБАЛ "Св. Анна" директорът на болничното заведение д-р Красимир Петров, предаде репортер Varna24.bg

"Всеки, който е практикувал медицина знае, че има един мистичен момент, в който само лекарското изкуство не достига. И точно тогава се появява тази частичка, която някои наричат неосъзнато знание, други незнание, а народа за по-просто нарича вяра. Тоест, има нещо което ние не разбираме, но ни помага. Но искам да говоря не само за вярата, а и за красотата.

Никога не съм можел да разбера защо българските болници са изглеждали като затвори или бежански лагери. Това, което ние направихме е частичка вяра, но и частичка красота. Малките неща, малките промени дават голяма вяра у хората, че нещата се променят към нещо по-добро. И това е начинът, по който да се върви напред. Прекрасно е, че и пациентите, и работещите в болницата, започнаха да възприемат като нещо съвсем нормално красивото. И то на обществени места.

За жалост в народопсихологията ни е заложено едно неуважение и разрушение към обществените места. Трябва да започнем да възпитаваме, че красотата в обществения живот и институциите са нещо нормално. Относно параклиса, символиката е ясно, той е символ на вярата. Отзад направихме градинка под формата на детелинка, където ще засеем детелини, надявам се и четирилистни, и това е надеждата. А любовта, нея трябва да я донесе всеки един, който идва на това място", каза д-р Петров. 

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).