Шофьор на градски автобус във Варна премаза куче, наказват го

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (28)
10:55 / 07.10.2013
4829
Шофьорът на градския автобус, който блъсна бездомно куче на ул. "Дубровник" във Варна, ще бъде наказан. Срещу него са взети незабавно адекватни административни мерки, съобщи изпълнителният директор на един от градските превозвачи "Транстриумф Холдинг" Антраник Шакарян. Инцидентът с бездомното куче, премазано от автобуса на частната фирма, е докладван своевременно на ръководството на дружеството. Звеното за вътрешноведомствен контрол започва проверка по случая, като са поискани писмени обяснения за инцидента.

"Уверявам ви, че ценим наравно с човешкия живот и този на животните и не толерираме антихуманно поведение и отношение към никое живо същество", отбелязва в отворено писмо до медиите още Шакарян.

Междувременно водачът, който е бил на работа при този инцидент, е свален от сменния график за неделя. В понеделник той ще даде обяснения пред изпълнителния директор на дружеството, след което ще бъдат определени видът и тежестта на административното наказание, което ще изтърпи. За премазаното животно към 12 часа в събота първи съобщиха на страницата си във "Фейсбук" от Animal Hope Varna.

Според природозащитната организация шофьорът съвсем умишлено и целенасочено се е опитал да прегази животното, чиито два задни крака били премазани от автобуса му.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (28)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).