Шофьори масово не спазват ограничението на скоростта по Аспаруховия мост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:24 / 14.05.2015
1503
Масово шофьорите не спазват ограничението на скоростта по Аспаруховия мост във Варна. Въпреки, че все по-често по медиите показват катастрофи станали следствие на неспазване ограниченията на скоростта в населените места, то това не притеснява по никакъв начин водачите на автомобили, които се движат по Аспаруховия мост.

Ограничението на скоростта по моста е 50 км/ч, но реално то не се спазва. Проблемът обаче е, че шофьорите надвишават допустимата скорост не с 10-20 км в час, а много често могат да бъдат засечени да шофират с 90 - 100 км/ч. Най-много нарушители могат да бъдат установени през почивните дни или извън пиковите часове, когато мостът не е толкова натоварен откъм трафик. Ако все пак някой шофьор реши да управлява автомобила си спрямо ограниченията, той веднага става обект на критика от страна на другите водачи, изразяваща се в свирене и употреба на нецензурни думи.

Впечатление прави, че водачите често не спазват изискванията за изпреварване, като не пускат мигачи, не спазват дистанция и грубо изпреварват автобусите на градския транспорт. Подобни нарушение могат да бъдат засечени и по други големи булеварди във Варна.

В жилищните комплекси също често се превишава ограничението на скоростта, което е сериозна предпоставка освен за катастрофа между автомобили, но и за инцидент с пешеходци.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).