Ще има ли наказани след уличния бой между ученички във Варна?

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
08:45 / 13.11.2017
5605
Любителското видео, заснето във Варна предизвика остри реакции в социалните мрежи. Възможно ли е наистина учениците да организират боеве между си? И това ли е новата "мода" сред подрастващите?

Както Varna24.bg съобщи, инцидентът е станал в почивен ден в центъра на Варна. А от заснетите кадри се вижда как две момичета се бият ожесточено на улицата в присъствието на свои съученици. Твърди се, че двете момичета били приятелки, но помежду им възниква конфликт. Момичето, проявяващо агресия е от училище "Стефан Караджа", а набитата девойка - от Музикалното училище във Варна. Предполага се, че децата са се организирали, за да може двете момичета, заснети в клипа, да се срещнат и да разрешат проблема си публично.

"Получих този клип в неделя с послание: "Вижте това и да видим как се справяте с агресията". Веднага трябваше да проверим дали името на ученичката, което беше споменато, наистина учи в назованото училище. Проверката в електронната система на управлението показа, че от 15-и септември тя вече е ученичка на друго училище - "Стефан Караджа". Директорът на училището веднага представи свое становище с предприетите педагогически мерки", разказа за "Здравей, България" началникът на Инспектората по образованието във Варна Венцислава Генова.

Инспекторатът е подал сигнала в Областната дирекция на полицията. В момента се очаква информация от страните, които работят по случая, включително и становище от Детската педагогическа стая.

"Ученичката е при нас от 15-и септември. Майка й настояваше да бъде преместена при нас, като сподели, че самото дете е било обект на агресия в предишното училище. Но досега тя не е имала прояви на агресия в училище", заяви Даниела Петкова, директор на училището, в което учи момичето, проявяващо агресия в заснетия клип.

"Проблемът с доверието и с лидерството са много важни за българското училище. Не трябва да разглеждаме само момичето-насилник, но и всеки, който е извадил камера и е започнал да снима. Това е гладиаторска битка, която не би се случила, ако нямаше тези окуражаващи викове", коментира Младен Владимиров, училищен психолог.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (2):
28.11.2017 Родители пуснаха жалба в прокуратурата след боя между девойки във Варна
10.11.2017 Брутално видео! Ученички се биха жестоко във Варна, публика ги нахъсва
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).