Ще получи ли 6 г. затвор холандецът, убил моторист във Варна?

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
11:47 / 07.02.2018
2536
Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу холандец, постоянно пребиваващ в страната ни, причинил по непредпазливост ПТП със загинал мотоциклетист.

Катастрофата станала на 08.07.2017 г. около 20 часа на кръстовището на булевард "Владислав" и ул. "Бенковски" в гр. Варна. Обвиняемият управлявал л.а. "Хюндай Теракан" и възнамерявал да направи ляв завой от булеварда към ул. "Д-р Пискюлиев".

Въпреки обективната възможност да види насрещно движещия се по "Владислав" мотор "Хонда ЦБР 600", при зелен сигнал на светофарната уредба, той отнел предимството му и последвал фатален за мотоциклетиста сблъсък.

Ако бъде признат за виновен в извършване на престъпление по чл. 343 ал.1 б. "в" от НК, водачът на автомобила може да получи наказание лишаване от свобода за срок от две до шест години, както и лишаване от право да управлява МПС. 

Според обвинителната теза обаче съдът трябва да прецени и ролята на пострадалия. Той се е движил с повече от 80 км/ч, с която скорост е навлизал в забранен за мотоциклетисти пътен участък - отрязъка на бул. "Владислав" от ул. "Бенковски" до бул. "Съборни". Това негово поведение на свое основание е допринесло за причиняването на произшествието.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).