Ще се налеят ли корейски милиони във Варна?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:03 / 11.07.2018
3180
Република Корея има интерес да развива по-активно туризъм и бизнес контакти в България и в частност във Варна и региона. Вече има и конкретна инвестиция в Аврен - в сферата на млекопреработването и млекопроизводството. Надяваме се, че това ще бъде един успешен проект, който да даде начало на други подобни инициативи от корейска страна във Варна. Това заяви кметът Иван Портних, който проведе среща с посланика на Република Корея Джънг Джингю. Той пристигна заедно с представители от посолството, придружаван от почетния консул на азиатската държава във Варна Иво Михайлов.

По време на срещата кметът запозна накратко гостите с най-важните проекти, които се реализират в града. Представени бяха възможностите, които предлагат Варна и региона за инвестиции в различни сфери, към които проявяват интерес корейски инвеститори - инфраструктура, логистика, морски бизнес. Договорено бе да се работи по-активно за разширяване на двустранните контакти в  областта на културата, образованието и туризма.

"Годишно около 20 000 корейски туристи посещават България. Варна е много красив град, затова ще подготвим специална програма, която да привлече повече корейци тук, имаме потенциал за това", сподели негово превъзходителство Джънг Джингю. Той припомни, че търговският обмен между България и Корея е около 300 млн. долара.

"Сигурен съм, че можем да го увеличим 10 или 20 пъти, и част от това да бъде Варна", каза още той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).