Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Шумът изгонил германските туристи от родното Черноморие
Автор: Екип Varna24.bg 09:59 / 09.08.2013Коментари (24)5170
© Varna24.bg
Шумът по някои от големите ни черноморски курорти гони германските туристи. Това съобщи доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. Той обяви, че през тази година броят на гостите от Германия е значително по-малък в сравнение с 2012 г.

Германският пазар на туристите у нас се свива заради тази млада публика, която се разполага в някои от хотелите по курортните ни комплекси, каза Маринов. Младите чужденци вдигат огромен шум, държат се непристойно и по този начин отблъскват останалите. Така например вече не желаят да идват у нас семейства с деца, както и туристите от третата възраст. Тези хора отидоха в по-спокойните курорти, информира Маринов. Той обясни, че дори шумните туристи да са настанени само в един-два от хотелите на курорта, това пак се отразява на общата картина.

Ако при нас в България имаше правила и се налагаха глоби на шумните компании, нещата щяха да стоят по различен начин. Тези хора щяха да имат нормално поведение и да не създават проблеми, категоричен е Стоян Маринов.

Той даде пример с Турция, където хотелиерите желаещи да привличат по-спокойни туристи, които са и по-платежоспособни, не сключват договори с туроператори, които водят шумни младежки компании.

През тази година гостите от Румъния са мнозинство по българското Черноморие. Туристите от северната ни съседка съставляват над 50% от броя на всички чужденци. Следват молдовците и украинците. Делът на руските туристи е близо 25-30%, каза доц. Стоян Маринов. Според него броят на германци и чехи е колкото " за разнообразие".

Тенденцията румънците да бъдат номер едно според мен е притеснителна, отбеляза Маринов. Той смята, че не е хубаво туристическият ни пазар да е свързан толкова тясно с Румъния. Реално погледнато те са на нашето икономическо положение, и ако там се случат някакви сътресения, това ще се отрази негативно на нашия туризъм, анализира Маринов.

Той припомни, че преди години пазарът ни бе тясно свързан с Германия. Разликите обаче между Германия и Румъния са огромни, всеки сам може да прецени, обясни доц. Маринов.

Забраната за пушене не клати туризма

Забраната за тютюнопушене не засегна представителите на туристическия бранш, каза още пред "Черно море" доц. Стоян Маринов. Той е категоричен, че не е видял някой с бизнес в областта на туристическите услуги да е фалирал заради забраната.

Мога да ви кажа, че чуждестранните туристи приемат нормално, че не може да се пуши на закрити обществени пространства. Все пак в техните държави под една или друга форма също има сходни забрани, обясни Маринов.

Той обаче смята, че страната ни не бива да изпреварва европейските тенденции по отношение на забраните. Не мога да кажа, че ще привлечем повече туристи от чужбина, ако тук не е разрешено тютюнопушенето на обществени места, чуждите туристи не обръщат чак толкова внимание на тези рестрикции. Сякаш ние сме раздвоените по въпроса, коментира още доц. Маринов.

Според него, ако е имало засегнати от забраната за тютюнопушене това са били по-скоро собственици на заведения в града ни, а не толкова такива по курортните комплекси край Варна.

Източник: в. "Черно море"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Violeta Dobreva
премахни филтъра

0
 
 
правилно .. едно време идваха заради шума, ама сега хората искат спокоиствие и тишина, в Геманя живота е много по уживен за сметка от устаналите евро развити страни ... Бългаиря къде се слага наред с тъах !!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: