Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
СинеЛибри 2017 ще се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:18 / 03.10.2017Коментари (0)2044
©
Третото издание на кино-литературния фестивал СинеЛибри 2017 във Варна ще се проведе от 12 до 22 октомври във Фестивален и конгресен център, в зала "Европа".

На 12 октомври фестивалът стартира с прожекция на дългоочаквания нов филм на Роман Полански - "ПО ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ", адаптация на едноименния роман на Делфин дьо Виган!

Програма на фестивала "СинеЛибри" във Варна:


- 12 октомври - зала "Европа" - 19 ч.
"ПО ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ" - Франция, Белгия, Полша,
2017 год., 110 мин.
Режисьор: Роман Полански
В ролите: Еманюел Сание, Ева Грийн

Писателка изживява труден период, след като излиза последната й книга. Причината? Една маниакална нейна почитателка... Двете се сприятеляват все повече, докато постепенно, от приятелка и утешителка, Л. се преобразява в демонична фигура и обсебва живота и душата на писателката, започва да прилича на нея. Мистерия, съспенс, манипулации, мистификация, препратки към Стивън Кинг - всичко това е нямало как да не привлече вниманието на Роман Полански, който, заедно със сценариста Оливие Асайас, създава зашеметяващ психологически трилър.

- 13 октомври - зала "Европа" - 19 ч.
"ДНЕВНИКЪТ НА ЕДНА КАМЕРИЕРКА" - филм на Франция, Белгия,
2015 год., 95 мин.
Режисьор: Беноа Жако
В ролите: Леа Сейду, Венсан Лендон, Клотилд Молет, Доминик Реймон, Жозефин Дерен, Винсент Лакост, Адриана Асти и др.

Действието пренася зрителя във Франция през XX век. Селестин е камериерка, чиято нова работа я отвежда в богато провинциално имение. Там тя става част от живота на странно семейство: г-н Робур, неговата дъщеря и съпруга г-н Монтей. Селестин бързо научава, че г-н Робур е безобиден фетишист, а дъщеря му - фригидна жена, обсебена от семейното обзавеждане. Пренебрегнатият съпруг, г-н Монтей, не може да държи ръцете си далеч от прислужниците. Жозеф, който се грижи за фермата, проявява интерес към Селестин, а също и към фашистката идеология... Селестин решава да напусне работа, но близо до имението е извършено убийство. От наблюдателния поглед на младата жена не убягва особеното поведение на Жозеф.

- 14 октомври - зала "Европа" - 19 ч.
"СВЕТЛИНА МЕЖДУ ОКЕАНИТЕ" - Великобритания, САЩ, Нова Зеландия, 2016 год., 133 мин.
Режисьор: Дерек Сианфранс
В ролите: Алисия Викандер, Майкъл Фасбендер, Рейчъл Уайз, Леон Форд, Бенедикт Харди


След четири години на Западния фронт Том Шербърн се завръща в Австралия и е назначен за пазач на фара на Янус Рок. Той е единственият обитател на този отдалечен от брега остров и се надява, че усамотението ще го откъсне от кошмарите на войната. Смелата и решителна Изабел, която сама пожелава да сподели с Том суровото ежедневие насред океана, е на гроба на мъртвородения им син, когато чува бебешки плач. След три безуспешни опита да се сдобие с дете, тя решава, че е полудяла. Но вълните наистина са изхвърлили на брега лодка, в която има труп на млад мъж и живо бебе на няколко месеца. Том настоява веднага да докладва за инцидента, но Изабел го моли да изчака един ден.

"The Light Between Oceans" е адаптация по едноименния роман на М. Л. Стедман.


- 15 октомври - зала "Европа" - 19 ч.
"ВЕЧЕРЯТА" - филм на САЩ,
2017 год., 120 мин.
Режисьор: Орен Моверман
В ролите: Ричърд Гиър, Лора Лини, Стив Куган, Ребека Хол, Клои Севини

"Вечерята" е стряскащ, психологически нюансиран разказ с дъх на криминале, считан за световен феномен и връх в творчеството на Херман Кох. Режисьорът Орен Муверман пресъздава брилянтно романа на големия екран, а пред зрителя увисва въпросът за отговорността, която родителите носят за деянията на своите деца. Филмът ще достави наслада на всеки, който се вълнува от истории за разпада на сигурността и комфорта в семействата от средната класа, по навик маскиращи проблемите си с маниери на благоприличието.

- 16 октомври - зала "Европа" - 19 ч.
"СЛУГИНЯТА" - филм на Южна Корея,
2016 год., 144 мин.
Режисьор: Парк Чан-Уук
В ролите: Ха Юнг-уо, Ким Мин-хее, Джо Джин-уоонг и Ким Тае Ри

Сук Хи е тийнейджърка, препитаваща се като крадла - сръчна, ловка и дръзка. Живее в нещо като престъпна комуна, управлявана с желязна ръка от Мадам, безскрупулна и изобретателна жена, която продава бебета на бездетни японци. Един самоуверен фалшификатор и картоиграч на име Фудживара, съратник на Мадам в престъпните деяния, "ангажира временно" Сук Хи да работи като прислужница при лукавия Кузуки наследил от жена си огромно имение, той възнамерява да се ожени за храненицата си Хидеко. Фудживара, нает от чичото парвеню да фалшифицира древни книги, иска да отмъкне богатата девойка, да вземе парите и да я вкара в лудница. За целта му е необходим доверен човек, който да манипулира неопитната, саможива и лековерна Хидеко. Нищо не е такова, каквото изглежда първоначално, действителността прелива от изненади, всеки крие тайни и самоличности, сексът е ексцесия, а насилието е ежедневие.
По "Крадлата" на Сара Уотърс е създаден един от най-интригуващите и екстравагантни филми на 2016-та, дело на обещаващия корейски режисьор Парк Чан Уук, носител на награди от кинофестивала в Кан.


- 17 октомври - зала "Европа" - 19 ч.
"БУНТОВНИК В РЪЖТА" - САЩ
2017 год., 106 мин.
Режисьор: Дани Стронг
В ролите: Зоуи Дойч, Никълъс Холт, Кевин Спейси, Хоуп Дейвис, Ериг Богосян

Идеята на екранизацията е да ни отведе в света на легендарния и известен с потайността си писател, както и да разкаже за създаването на емблематичното му произведение "Спасителят в ръжта". Зрителят ще научи повече за неспокойната му младост, за участието му на фронта по време на Втората световна война, за любовта му с Уна О'Нийл, която по-късно се омъжва за Чарли Чаплин. А също за приемането на загубата, за отхвърлянето му от авторитетното издание "Ню Йоркър", за писателския му блокаж, причинен от посттравматично разстройство, довело до духовно пробуждане. Джеръм Селинджър си отива от този свят през януари 2010 г. в своя дом в щата Ню Хемпшир, на 92-годишна възраст. В последните десетилетия писателят живее уединено, категорично отказва да дава интервюта и да общува с многобройните си почитатели. Стронг е известен като създател и сценарист на популярния сериал "Империя", както и на филми като "Иконом на седем президенти", двете части на "Игрите на глада" и др.

- 18 октомври, зала "Европа" от 19 ч. - "Предчувствие за край"
"ПРЕДЧУВСТВИЕ ЗА КРАЙ" - филм на Великобритания,
2016 год., 108 мин.
Режисьор: Ритеж Батра
В ролите: Шарлот Рамплинг, Мишел Докъри, Емили Мортимър, Джим Броудбент

"ПРЕДЧУВСТВИЕ ЗА КРАЙ" е екранизация по едноименния роман на Джулиет Барнс, издаден у нас през 2012 год. Изтъкан от препратки към миналото и късчета настояще, филмът разказва история за любов и приятелство и за своеволията на паметта, която коригира и дори изличава някои спомени... Един мъж, преследван от призраците на миналото, внезапно се сдобива с мистериозно наследство, което го принуждава да преосмисли ситуацията в живота си.

- 19 октомври - зала "Европа" - 19 ч.
"ИЗМАМЕНИТЕ" - филм на САЩ,
2017 год., 93 мин.
Режисьор: София Копола
В ролите: Никол Кидман, Колин Фарел, Ел Фанинг, Кирстен Дънст

Оригиналната история е основана на романа на Томас Кулинан "A Painted Devil".
"Измамените" пресъздава готическата атмосфера на едноименния роман и е дело на София Копола, чиито произведения се радват на възторг от страна на критиката и публиката. За киноадаптацията по романа на Томас Кълинан тази година тя спечели наградата за най-добър режисьор от Международния кинофестивал в Кан.
Действието се развива по време на Гражданската война в девически пансион в Луизиана. Младите жени в пансиона приютяват ранен вражески войник. Докато му осигуряват убежище и полагат грижи за раните му, пансионът се изпълва със сексуално напрежение и опасни съперничества, а рухването на табутата предизвиква неочаквана поредица от събития.

- 20 октомври - зала "Европа" - 19 ч.
"ИЗГУБЕНИЯТ ГРАД Z" - филм на САЩ,
2016 год., 141 мин.
Режисьор: Джеймс Грей
В ролите: Чарли Хънам, Том Холанд, Сиена Милър, Робърт Патинсън, Едуард Ашли

Филмът разказва историята за британския изследовател Пърси Фосет (Чарли Хънам), който пътува в Амазония в зората на XX век и открива доказателства за непозната до момента, напреднала цивилизация, която вероятно някога е обитавала района. Пренебрегвайки присмеха на научните организации, считащи местното население за "диваци", твърдо решеният Фосет, подкрепян от съпругата си, сина си и своя помощник, се завръща отново и отново в джунглата в опит да докаже теорията си, докато не изчезва мистериозно. Една истинска история за смелостта и страстта, разказана в класическия стил на Джеймс Грей. Разтърсваща почит към изследователския дух и борбения до маниакалност приключенец. Снимките са осъществени през август - октомври 2015 г. в Северна Ирландия и Колумбия.
Филмът е базиран на "Изгубеният свят" на Артър Конан Дойл.

- 21 октомври - зала "Европа" - 19 ч.
"ФОРТУНАТА" - филм на Италия,
2017 год., 103 мин.
Режисьор: Серджо Кастелито
В ролите: Джасмин Тринка, Стефано Акорси, Емануела Аурици, Алесандро Борги, Едоардо Пеше, Хана Шигула

"ФОРТУНАТА" разказва за живота на една майка с неуспешен брак зад себе си, която всеки ден се бори да постигне мечтата си: да има собствен салон за красота, да надделее над съдбата си и да спечели своята независимост и право на щастие.

- 22 октомври - зала "Европа" - 19 ч.
"БРАТОВЧЕДКА МИ РЕЙЧЪЛ" - премиерен филм на САЩ, Великобритания, 2017 год., 106 мин.
Режисьор: Роджър Мичел
В ролите: Рейчъл Уайз, Сам Клафлин, Холидей Грейнджър, Йън Глен, Андрю Нот, Попи Лий Фрайър

"БРАТОВЧЕДКА МИ РЕЙЧЪЛ" е мрачен романс, който се развива на фона на отмъщение. Млад англичанин иска да получи възмездие от своята красива, мистериозна братовчедка, смятайки че тя е убила закрилника му. Но чувствата стават по-особени, когато той попада под влиянието на нейния магнетичен чар.


Билетите са в продажба!

Цени на билетите: 8 лв., намаление за учащи и пенсионери - 6 лв.
Билетен център на ФКЦ-Варна: тел. 052/685-214, РВ 10-21 ч.
Онлайн продажба на билети: www.fccvarna.bg









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: