Синята зона пукна главата на варненец

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:24 / 24.05.2012
2713
Макар и пресечена в зародиш, синята зона във Варна продължава да създава сериозни главоболия на жителите на града. Табела с правилата за кратковременно паркиране буквално разби главата на варненеца Атанас Атанасов. Във вторник около 15,30 ч. той стоял на ъгъла на ул. "Русе" и "Пирот" и разговарял със свой приятел. Познатият на Атанас се облегнал на стълба, на който била окачена табелата. В един момент грамадното платно с размери поне метър на половин се откачило от стълба и полетяло право към Наско и се стоварило върху главата му. Спасила го единствено бързата реакция на приятеля му, който успял да хване тежката табела и да предотврати тя да падне с цялата си сила върху нищо неподозиращия мъж. "В противен случай можеше не само главата му да е пробита, а половината му лице да е разрязано", каза приятелят на Наско, сочейки уж заоблените, но режещи като бръснач ръбове на указателното платно. Самият Атанас също се предпазил с ръка и по този начин омекотил удара. Освен дълбоката рана на главата му табелата е охлузила сериозно и рамото му.

"Срамота е! Тук можеше да е някоя майка с количка или дете, което не може да се защити", възмущаваше се часове след инцидента вече закърпеният Атанас Атанасов. Той отбеляза, че в близкото ДКЦ 1 "Св. Клементина" са направили доста шевове, за да затворят сериозната рана на главата му. "Трябва да си призная, че се изплаших, защото тече много кръв", с неохота призна мъжът. Думите потвърди и приятелят му, който в продължение на няколко минути се опитвал да спре обилното кръвотечение.

И в късния следобед на мястото на инцидента ясно личаха следите от кръв. Тях, както и табелата убиец Наско се беше върнал да покаже на съпругата си и невръстното си дете.

Атанас Атанасов и приятелят му се възмущаваха как може това сериозно и тежко съоръжение да се крепи само на два паянтови болта, без да са сложени никакви планки. Именно измъкването на единия от болтовете станало причина табелата да се сгромоляса върху Наско. В бързината си да спечелят пари от синята зона, са ги поставяли безогледно немарливо тези табели, възмущаваха се и хората наоколо.

Атанас Атанасов в момента обмисля дали да съди общината или общинското предприятие "Паркинги и гаражи". От една страна казва, че дори и да осъди виновниците, пари от подобно обезщетение не му трябват. От друга обаче е решен, че възмездие трябва да има, за да се покаже на администрацията, че е необходимо да са по-отговорни спрямо варненци, не само да мислят как да печелят на гърба им.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)

Още по темата (227):
30.11.2023 Вижте къде в центъра на Варна се отвориха нови паркоместа
28.11.2023 Подновяват маркировката за Синя зона в центъра на Варна
14.03.2023 Противоречи ли Синята зона във Варна на Закон? Преценете сами
22.07.2022 Въведоха възможност за целодневно паркиране в "синята зона" във Варна
01.07.2022 Новото работно време на "синята зона" във Варна влиза в сила от днес!
28.06.2022 Обмислят как да спрат злоупотребата с инвалидни карти за паркиране в "синята" зона на Варна
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).