Система ще следи дейностите по чистотата в община Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:15 / 08.08.2016
1705
Обществена поръчка за система на контрол на дейностите по чистотата в община Варна е обявена от местната власт. Според нея изпълнителят следва да разработи, предостави и въведе в експлоатация web-базирана система, която да контролира автомобилите на фирмите, които извършват сметопочистването.

Първото изискване е за контрол в реално време: проследяване, идентификация на водачи и персонал на колите, проследяване на маршрута, отчитане и обработката на съдовете за битови отпадъци и др. Данните в реално време трябва да се предават към сървър, където да бъдат достъпни.

Второто условие е архивирането на данните и възможността на тяхна база да се изготвят справки по изпълнението на възлаганите задачи.

С тази система общинската администрация цели облекчаване на контрола по сметопочистване, сметосъбиране и сметоизвозване. Информацията ще се предоставя на фирмите-изпълнители за подобряване управлението на персонала. С тези данни ще се осъществи и прозрачност на услугата - едно от изискванията е направата на интернет сайт с достъпност на вътрешни и външни потребители. Той трябва да работи без ограничения поне на 3 браузъра в техните актуални версии, както и да е съвместим с мобилни устройства. Изпълнителят ще трябва да достави и 25 нови таблета - 10 инча, с 3G връзка и Wi - Fi достъп.

GPS - системите и датчиците са задължителни за изпълнението на обществената поръчка. За район "Одесос" са предвидени 2400 точки, които посочват съдовете за отпадъци - кофи, контейнери и тротоарни кошчета. За "Приморски" те са 3300, за "Младост" - 2400, за "Аспарухово" и с. Звездица - 2600, а за "Вл. Варненчик" - 600. Кметствата в Тополи, Каменар, Константиново и Казашко имат съответно 400, 400, 250 и 100 точки.

Гаранционната поддръжка на системата е 24 месеца от датата на протокола по приемане без забележки. Технически проблеми се отстраняват в рамките на 48 ч.

Източник: Черно море


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).