Скандал с жена и биполярно разстройство в дъното на екшъна във Варна вчера

Автор: Пламена Николова
Коментари (11)
12:46 / 03.06.2020
13922
Афект заради скандал с жената, с която съжителствал, провокирал неадекватното поведение на Радослав, който сътвори истински хаос по варненските улици вчера. 36-годишният мъж от добричко село страдал от биполярно разстройство, обясни на брифинг днес районният прокурор на Варна Невена Илиева, предаде репортер на Varna24.bg.

Припомняме, че в напълно неадекватно състояние водачът с отнета шофьорска книжка мина през краката на пешеходка и потроши 8 автомобила във Варна, като се натресе и в стена на къща. 

36-годишният Радослав Д. е от село Одърци, област Добрич. Вчера мъжът тръгнал от дома си, като преди това е имал скандал с жената, с която живее на семейни начела, обясни прокурор Илиева. 

"Имаме данни, че лицето страда от биполярно разстройство и е с поставена диагноза от 19-годишен. Съобщил е на близките си, че е преследван от лица свързани с мафията и единственото му спасение е било да отиде до град Варна“, обясни районния прокурор. 

След като Радослав се качил в автомобила и отпрашил към морската столица, притеснен от лабилното поведение на сина си, неговият баща потеглил с друг автомобил след него. Във Варна обаче губи следите му в малките улички.  

"След като влиза във Варна Радослав започва да блъска автомобили, както и пешеходката, която е ударена два пъти. Вчера мъжът е бил настанен в болница, защото е имал много висока температура. Изследван е и за COVID-19, тестът е отрицателен. Към днешна дата е назначена съдебно-психиатрична експертиза, тъй като това заболяване предполага, че може и да е наказателно неотговорен, но може да е бил и в период, в който да носи наказателна отговорност“, каза още днес прокурор Невена Илиева.

Докато излезе експертизата, на 36-годишния Радослав Д. ще бъде повдигнато обвинение и ще бъде внесено искане в Районния съд той да бъде настанен в психиатрична клиника за 30 дни.

До края на месеца ще стане ясно дали неадекватният водач ще застане пред съда, за да отговаря за постъпките си и ще носи наказателна отговорност за стореното.

Стана ясно още, че мъжът и друг път е бил с отнета книжка, но през 2016-та година се е явил на проверовъчен изпит в КАТ и сега предстои да стане ясно, по какъв начин е било възстановено удостоверението за правоуправление.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (11)

Още по темата (4):
04.06.2020 Вкараха в психиатрия дрогирания Радослав, върлувал из Варна
03.06.2020 Психарят, вилнял из улиците на Варна и в изолатора, не е бил пиян! Преследвала го "мафия"
03.06.2020 Джигитът, вилнял вчера във Варна, е под охрана в токсикологията с алкохолно и наркотично натравяне
02.06.2020 Тотално неадекватен шофьор се блъска в коли и къщи във Варна, размина се на косъм от линч
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).