Скаути обещават по-вълнуващи от дискотеките преживявания за младежи във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:38 / 27.04.2017
1274
Тази година 29 април е определен за Международен ден за настолни игри (Tabletop Day 2017). Скаутите са готови да го отбележат със старта на новия си проект "Пилотно въвеждане на вечерни и нощни дейности за млади хора в Младежки информационно консултантски център "Скаут" с подкрепата на Националната програма за младежта на Министерство на младежта и спорта и на Общински фонд "Култура", Направление 5 - Европейска младежка столица - вълна на иновации.

В един от най-вълнуващите дни за любителите на настолните игри започваме в 14,30 и продължаваме докато ни е забавно и интересно. За Вас в скаутския клуб на ул. "Генерал Столипин" 57 сме осигурили едни от най-големите класики в жанра - Dixit, Ticket to Ride: Europe, Catan, Concept, Carcassonne... но се пригответе и за изненади - игри, които може би даже не предполагате, че съществуват. Всички желаещи над 13 години са добре дошли. Организаторите предвиждат в бъдеще да се подготвят дни и за деца до 13 години.

Младежки информационно консултантски център "Скаут" стартира още един амбициозен проект - от май до октомври, в нетипично време - вечерите на уикендите, младежи ще организират дейности, интересни за връстниците им - реална алтернатива на възможността за консумация, която предлагат барове и дискотеки. 

Ще насърчаваме срещи между различни младежки групи за стимулиране на уменията за създаване на контакти и разширяване на социалната мрежа, ще популяризираме атрактивни дейности, изискващи участие и общуване в здравословна среда. Като скаути, освен в МИКЦ ще изнесем част от дейностите в отворени пространства - плажове, паркове, зелени зони, площади. Във всяка дейност ще включваме експерти, консултанти и обучители, които в неформална среда, успоредно с основната тема ще предоставят младежка информация и консултации по важни за младите въпроси.

Проекта цели иновативно да подпомогне адресирането на проблем за град Варна като липсата на алтернативи за свободното време за вечерите през уикендите, които явно са моментите, когато младите се срещат най-много, а възможностите за развлечение са най-ограничени, публичните места са затворени и единствената алтернатива са барове, кръчми, клубове и дискотеки(рискови моменти за злоупотреба с алкохол и наркотици). Програмата с разнообразни, атрактивни, динамични групови дейности с акцент младежко участие, превенция и включване е разработена и ще се менажира от млади хора и в нея могат да се включат всички младежи без дискриминация от никакъв тип, особено икономическа, дейностите са безплатни, за да се гарантира, че всеки младеж може да участва.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).