Скитникът Валери, който уби клошар във Варна, остава зад решетките

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:29 / 31.01.2017
1616
Състав на Апелативния съд във Варна днес потвърди като законосъобразен първоначалния арест на Валери Михайлов, разследван заедно с още едно лице за жестокото убийство на клошар, извършено преди 10 дни във Варна. Втората съдебна инстанция потвърди основанията на Варненския окръжен съд, с които миналата седмица му е била определена най-тежката процесуална мярка за принуда "задържане под стража".

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че тялото на 63-годишния И.К. беше открито на 20 януари 2017 г. в наводнено подземие на изоставен строеж в района на железопътната гара във Варна. Жертвата, както и двамата мъже, разследвани за убийството водели скитнически живот.
И този съд намира, че събраните по делото доказателства, обясненията на очевидец, признанията на второто лице, привлечен като обвиняем по досъдебното производство, както и следственият експеримент, обосновават предположението, че Михайлов е съпричастен кам деянието. 

За умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост законът дава от 15 до 20 години "лишаване от свобода или доживотен затвор.
Освен на тежестта на престъплението и на строгостта на закона, съдът се позова и на реалната опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Основание за това Варненският апелативен съд намира в богатото съдебно минало на Михайлов, който е осъждан 9 пъти, а последната му присъда е търпяна ефективно. 

Излязъл от затвора през ноември 2014 година, Валери, който е родом от Русе водил скитнически начин на живот. Последно се установил във Варна и заедно с други лица, в това число и с втория обвиняем обитавали незавършени сгради и строежи в морската столица. Именно в такава е станало и убийството на техния събрат по съдба.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Валери Михайлов, разследван заедно с още едно лице за жестокото убийство на клошар, извършено преди 10 дни във Варна е окончателно.

Виж коментарите (1)

Още по темата (9):
11.12.2017 Оправдаха обвинен в убийство на бездомник, прокуратурата обжалва
16.08.2017 Съдят скитниците, убили по особено мъчителен начин бездомник във Варна
23.01.2017 Убитият клошар във Варна бил от русенско село
23.01.2017 Клошарите-убийци остават зад решетките, единият с пет присъди зад гърба си
23.01.2017 Внасят искане за "задържане под стража" на клошарите-убийци от Варна
21.01.2017 Прокуратурата повдигна обвинение на двама за жестокото убийство вчера
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).