Скоро ще купуваме билет за градския транспорт във Варна и чрез мобилния си телефон

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:21 / 12.01.2021
8031
С новата автоматизирана билетна система във Варна пътуваме по-изгодно, напомнят от Община Варна. 

Една от промените в обществения транспорт от началото на новата година е, че при закупуване на предплатена електронна карта (пластика), за 10 лв. получавате бонус 1 лв. Също така има целодневен билет, който важи от момента на закупуване до полунощ същия ден. Цената на целодневния билет е 4,00 лв.

Всички машини за продажба на билети, които са монтирани по спирките на града, са заредени с електронни карти. Картата се получава безплатно от машината и може да се презарежда при изчерпване на заложената сума. Към настоящия момент картите могат да се зареждат за 10 лв.+ бонус 1 лв. Банкнотите трябва да са от 5 лв. или 10 лв. и да не са прегънати.

След като се качи в превозното средство, всеки притежател на заредена електронна карта, трябва да избере електронен билет от екрана на валидатора – за 1 лв.; 1,50 лв.; 1,80 лв.; целодневен - 4 лв., след което да валидира картата си на валидатора.

Важно е да се знае, че електронната карта не се поставя в отвора на валидатора, а след като се избере електронен билет от екрана на валидатора, картата само се доближава до валидатора.

Успоредно с това остава възможността за пътуване с еднократни хартиени билети. Те могат да бъдат закупени от машините по спирките, както и от машините в самите превозни средства. При използване на билетната система, ако възникнат въпроси, гражданите могат да звънят на телефон 0800 40 280, който дава връзка с дежурния служител по "Информация на пътуването“ в ОП "ТАСРУД“.

Там се записва подадения сигнал, прави се проверка и се връща обратна информация до гражданина.

Напомняме, че на машините има залепени инструкции за начина на купуване на билет или карта.

За още по-голямо удобство на потребителите, в най-скоро време от автоматизираната билетна система ще се закупуват и електронни билети за време чрез мобилните телефони. Заплащането ще се извършва чрез таксуване от мобилен оператор или посредством български и международни банкови карти.

Предимствата ще бъдат следните: Улесняване на процеса по закупуване и използване на превозните документи; Модернизация и подобряване на начините за плащане; Предоставяне на възможност на гражданите за използване на мобилни устройства за съхранение на закупени превозни документи; Съкращаване на времето за обслужване на гражданите при продажба на превозни документи.

Виж коментарите (0)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).