След дълго дебнене, 4 души от Варна и областта са задържани "под стража", вижте защо!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:28 / 12.07.2021
2180
4 души са задържани под стража по обвинение за държане и разпространение на значително количество, разнообразни наркотици, съобщиха от пресслужбата на Варненския окръжен съд. 

През почивните дни, Варненският окръжен съд определи мерки "задържане под стража на 4 лица, привлечени за притежание и разпространение на наркотици. Те са били задържани при специализираната полицейска операция, реализирана на територията на ОДМВР – Варна. Групата лица е била под пет месечно наблюдение. Били са извършени претърсвания на осем адреса във Варна и в с. Дъбравино, общ.Аврен, както и на четири автомобила. Иззети са значително количество разнообразни видове високорискови наркотични вещества – марихуана, метамфетамин, амфетаминови производни, кокаин, екстази, морфин, хероин и диацетилморфин.

Привлечени към наказателна отговорност са 33-годишният Ахмед А., известен сред съселяните си като "Камачо“, 34-годишният Бисер М., известен с турското си име Бюлент, 35-годишният Ибрахим А. и неговият баща 57-годишният Хамди Ю. Според прокуратурата четиримата са част от по-голяма група, която осъществявала продължавана, задружна дейност, с висока степен на конспиративност, свързана с държането и разпространението на разнообразни по вид и значителни по количества наркотични вещества.

След се запозна със събраните до момента материали, Варненският окръжен съд прецени, че са налице законовите изисквания за налагане на най- тежката мярка за процесуална принуда спрямо четиримата мъже. Според съдебния състав задържането под стража на Ахмед А., Бисер М., Ибрахим А. и Хамди Ю. ще обезпечи нормалното протичане на досъдебното производство.

Мерките за отклонения могат да бъдат обжалвани пред Апелативен съд – Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).