След свличането кметът се ядоса: Бутаме къщи веднага! Слабо ни вълнува дали някой ще протестира

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (23)
15:46 / 23.05.2019
53991
Кметът на Варна Иван Портних направи изявление на локалното трасе на бул. "Левски" - в района на Максуда, където по-рано днес се свлече земна маса, предаде репортер на Varna24.bg.

"Над свлачището е имало една сграда, която е незаконна, но на 21 май Върховният административен съд отмени заповедта за принудително изпълнение по събарянето. Аз не разбирам как тези хора живеят на ръба на ската и няма да чакаме решението на съда, а още днес започваме събарянето. Опитахме се със законова процедура, но я спряха. Делото е насрочено за 12 януари 2020 г. Няма да сме в нарушение, защото тук става дума за живота на хората. По адресна регистрация тук живеят 4 човека. По целия ред къщите са незаконни и ще бъдат премахнати, за да се укрепи ската. До момента съборихме 200 къщи. Помните колко тона боклук изнесохме от дерето и само след няколко месеца те направиха същото бунище.  

Действаме, ще направим ограда, за да не се вижда това чудо и да не си хвърлят боклуците. Специалистите ще кажат какво укрепване трябва да се изпълни. Веднага влизаме и започваме да събаряме къщи. Като се махнат тези постройки се надяваме натискът върху ската да намалее. Горе ще има пътче, за да влиза полицията, и ограда - за да не хвърлят боклуците. Слабо ни вълнува дали някой тук ще протестира. Не може стотици хиляди да сме заложници на едно такова безумие, влизаме и събаряме. Ще настаним хората от къщите, стига да имат желание разбира се. 

А що се отнася до упреците, че това се случва по булеварда, пак подчертавам, че обектът не е завършен, пуснахме го, за да се разтовари трафика. При такъв мащабен обект винаги може да се появят дефекти, които незабавно отстраняваме и то за сметка на изпълнителя. Гаранцията на булеварда е 8 години."

Повече от изказването на кмета вижте в прикаченото видео.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (23)

Още по темата (179):
12.01.2021 Шахта изби и наводни участък от бул. "Левски" във Варна
07.10.2020 Решават проблема със събирането на дъждовна вода около бул. "Левски"
29.09.2020 Над 550 000 лв. отпуска Община Варна за основен ремонт на отсечки, свързани с бул. "Левски“
27.08.2020 Доброволци измерват шумовото замърсяване около бул. "Левски“
30.05.2020 Кола се приземи в дерето по бул. "Левски" около "Максуда"
26.05.2020 Полагат маркировката по новото елипсовидно кръстовище под "Максуда"
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).