Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Слънчеви емоции победиха ураганния вятър по време на  Youth Street Varna Positive
Автор: Пламена Николова 14:56 / 24.03.2022Коментари (0)1445
Въпреки урагана, който връхлетя Варна на 22 март, слънчевите емоции и усмивки тържествуваха по време на първото събитие от Youth Street Varna Positive

Всички участници "геройски“ се забавляваха и накараха града да се усмихне и стане по-цветно място. 

Малки и големи сладури дефилираха, пяха, отправяха позитивни послания в контекста на темата – "Първа пролет. 

Божидар Желев и Християна Илиева станаха "Малък Мистър и Малка Мис Пролет - Варна", техни подгласници станаха Васил Желев и Хрисана Иванова, с трето място си разделиха Валентин Ламбрев и Анджела Боева. 

При по-големите кандидати за приза Мис и Мистър "Пролет - Варна" призьори станаха Катерина Кръстева, известна в социалните мрежи с псевдонима си Kitty K и Даниел Димитров. 

Те бяха отличени от елитно жури сред които блеснаха Ева Добрева - "Мис Свят България" 2021, Десислав Димитров - изявен моден специалист и PR експерт, Анелия Проданова - представител за Варна и областта на модна агенция "Интерсаунд" и директор на варненската академия за звезди Stars Academy, както и други популярни лица от шоу и арт средите в морската столица. 

Призьорите получиха подаръци от Етнографски комплекс "Калимански хан“, пицария "Годзила", "Комплекс "Морско казино“, плюшени мечета от верига магазини Шихо, торти от OLA Taste of MED, сладки изкушения от верига хипермаркети СВА, ръчно изработени корони от Recycle Art Academy , тениски с логото на Youth Street Varna, изработени с подкрепата на фирма ЗМБГ.

По време на конкурса бяха избрани и лица на верига бижутерийни магазини Antiques & Gold Jewellery. Те ще заснемат новата пролетна колекция детски бижута на марката. 

За пролетното и слънчево настроение, въпреки мрачното и студено време, се погрижиха даровитите деца на Варна от Музикална формация "Бънджи Сингърс“ и възпитаниците на музикалния педагог Мила Маврова. Фиестата завърши музикалната гордост на Варна Атанас Кателиев. 

Сред участниците в събитието бяха възпитаниците на Хуманитарна гимназия "Константин Преславски“, които сътвориха уникални пролетни пейзажи, които скоро ще бъдат представени във виртуална благотворителна изложба.   

Сред гостите бяха и възпитаници и педагози от ПГ "Тектил и моден дизайн“ във Варна, които за съжаление не успяха да проведат своята демонстрация по грим и прически заради лошите метеорологични условия. Именно заради лошото време за предстоящи събития бе отложена и прожекцията на филми на големия надуваем екран.   

Сред специалните гости на Youth Street Varna Positive бе директорът на Институт по кулинарни изкуства (Culinary Arts Institute) шеф Хю Бутен и студенти от специалност "Гастрономия и кулинарни изкуства“. Те представиха кулинарна демонстрация на тема "Десерт от "грозни“ зеленчуци". Рецептата е инспирирана от тенденцията за готвене с нулев отпадък (Zero Waste Cooking) – тема, заложена като част от обучението на студентите, с цел да бъде осъзната ролята на професионалното им поведение и отговорността, която носят за спасяване на годна храна и намаляване на хранителните отпадъци в индустрията. 

По време на Youth Street Varna Positive урок по графити майсторство на живо даде и Николай Чакъров – Нико, а сътвореното от него остана, за да зареди с енергия всеки, който мине покрай паното с позитивни послания в пространството между Община Варна и Археологическия музей във Варна.

Атрактивната декорация на събитието бе дело на фирма Парти Джак, която направи всичко по силите си да завърже здраво пролетната стена от балони и цветята от балони, за да не отлетят.

Позитивната младежка улица изпъстри и благотворителен базар с участието на НПО, работещи с младежи със специфични потребности.

Част от позитивната зона бяха Социално предприятие "Няма невъзможни неща“, които представиха атрактивни еко продукти, шоко топки за горещ шоколад и ръчно изработени картички.

Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения към Център за социална интеграция и рехабилитация Чайка“ се включат с Фабрика за зелена терапия, в която се използват само рециклирани материали.

Свое ателие в зоната представи и Recycle Art Academy – кътче за всички, които обичат природата и творчеството.

Част от позитивното събитие бяха и майки на деца с увреждания, които създават прекрасни творения.

Прекрасните момичета от Студентския съвет към Икономическия университет поставиха на своя презентационен щанд кутия на студентските желания.

Силният вятър доста се потруди да отнесе със себе си къщичките за улични любимци, които организаторите планираха да поставят в младежкото позитивно пространство. Затова те ще бъдат представени на страницата на младежката медия във фейсбук и подарени на всеки, който пожелае да приюти в тях уличен любимец.

Припомняме, че младежката зона за позитивни събития и проекти бе организирана от  младежкото информационно издание Youth Street Varna в партньорство с Дирекция "Образование и младежки дейности“ към Община Варна. 

Тепърва предстои зоната Youth Street Varna Positive да бъде сцена на много интересни и зареждащи младежки инициативи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: