Служители на РЗОК - Варна протестираха за по-добро заплащане

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:00 / 14.06.2022
1399
Десетки служители на Регионалната здравна осигурителна каса във Варна излязоха на едночасова стачка вчера пред сградата на институцията, съобщи БНР.

Те настояват за еднократно увеличаване на заплатите минимум с 20 процента и за назначаването на още 200 служители, след прехвърлянето на отговорността за помощните средства за хората с увреждания към структурите на НЗОК.

Малинка Витанова-председател на структурата на КТ "Подкрепа" в РЗОК, каза че стачните действия не са предизвикани само от ниските заплати, но и от факта, че управляващите не ги чуват. По думите й все още има служители с брутна заплата под 1000 лева. По изчисления на КТ "Подкрепа" ще са необходими 10 млн. лева за еднократно увеличение на заплатите в системата.  Протестът се организира съвместно от двете синдикални организации на КНСБ и КТ "Подкрепа".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).