Служителите на "Морска администрация": Не искаме във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
14:00 / 23.07.2012
2156
Служителите от централното управление на Изпълнителна агенция "Морска администрация" също излизат на протест. 80% от тях вече се обявиха срещу одобреното вече преместване на ведомството във Варна. В писмо, изпратено до Народното събрание, премиера и омбудсмана, те дори намекват, че е много по-целесъобразно да се изместят в Лом, а не във Варна. Аргументът, че ще се създадат повече работни места за провинцията, е несъстоятелен и предизвиква усмивки, защото, ако се следеше този принцип, то в Лом има много по-голяма безработица, отколкото във Варна, посочват служителите, цитирани от blitz.bg.

Според тях с преместването на Агенцията във Варна ще се получи обратен ефект - спиране работата за продължителен период от време, влошаване качеството на дейността и неефективно изразходване на средства от държавния бюджет. Те изтъкват, че начинът, по който е структурирано ведомството, и в момента е основан на принципа на децентрализацията. Има четири самостоятелни дирекции, разположени в градовете Бургас, Варна, Русе и Лом. Тази структура предоставя достатъчно оперативна свобода на дирекциите по места, гарантира равнопоставеност и баланс на интересите на местните структури, лесен и бърз достъп на фирми и граждани до услугите, предоставяни от агенцията, координация, контрол и унифициран подход в управлението на дейностите, отбелязват служителите.

Аргументът, че така дейността на агенцията щяла да се подобри, говори за непростимо непознаване на дейността й.
Те са крайно недоволни и дори обидени от предложените им обезщетения в размер "до две заплати" и дават за пример практиката в други държави, където подобни случаи са свързани със солидни финансови компенсации.

Източник: Народно дело

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).