Служителите на варненския затвор излизат утре на протест

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:12 / 20.11.2017
1583
Служителите на варненския затвор излизат утре на протест, който ще протече като събрание на открито пред сградата на затвора, научи Varna24.bg.

Те ще подкрепят исканията на колегите си от затворите в страната. 

В края на октомври от УС на Синдиката на служителите в затворите в България изпратиха писмо до министъра на правосъдието Цецка Цачева относно Бюджет'2018.

В него се казва: С настоящото писмо Ви информираме, че структурите на Синдикат на служителите в затворите в България са в готовност за протестни действия. Поводът за недоволството е неизпълнение на социално - икономически искания свързани с настояване за по - високи доходи и поети от Вас ангажименти за изравняване на допълнителните възнаграждения за специфични условия на труд на работещите в ГД "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана", с тези на служителите в МВР. 

Отчитаме, че към настоящия момент Министерство на правосъдието във Ваше лице изразява информираност, категорично разбиране за неравностойното третиране, мнение че ЗМВР не се спазва, което от своя страна поставя в неблагоприятно положение служителите на двете специализирани дирекции към МП, в сравнение със служителите на МВР и води до напрежение. 

В същото време сме на мнение, че не са приемливи повтарящите се намерения на Министерството на финансите да не предвиди необходимите финансови средства за нормално функциониране на подчинените Ви дирекции, да служат за оправдание на предишните, сегашното и всяко следващо управление, решенията на проблемите да отиват във "фризера", а покачването на доходите да остава за следващия бюджет. 

От друга страна намираме, че е неприемливо държавните институции вместо да отговорят на поставените от нас в продължение на години проблеми и да приемат направените от синдикалните организации предложения, да продължават да провеждат политика в Сектор "Сигурност", която усилено и последователно работи не за подобряване, а за влошаване на състоянието на сектора. 

Искаме да Ви уверим, че осем години Синдикат на служителите в затворите в България води последователна политика за развитие на системата на затворите и като синдикална организация е била винаги коректив и е задавала стандартите за партньорско поведение между Синдикат и Работодател. Предвид фактите и афишираните от години намерения на Министерството, повечето бихме ги характеризирали като лозунги за пред обществото, отколкото реално разписан план-концепция със срокове по конкретни ангажименти, следващи познатата логика - при липсата на пари за удовлетворяване на исканията - внушава се идеята, че посредством реализацията на икономии ще се търсят решения, което е познато политическо поведение, отколкото експертен подход. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).