Сменят борда на "Пазари"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:06 / 28.07.2010
3657
Смяна на борда на общинската фирма "Пазари" предстои на днешната сесия на местния парламент на Варна. Очаква се сегашният Управителен съвет, включващ Юлияна Трифонова, Атанас Тихчев, Тодор Грудев, Гено Генов и Веселин Кунчев, да бъде освободен. Съставът на ръководното тяло на "Пазари" ще бъде и намален от петима на трима души. За нови бордоваци се спрягат хора на ГЕРБ, "Атака" и ДСБ, коментираха добре информирани източници.

Една от номинациите е за Милен Колев, който е член на партия "Атака". Колев всъщност вече има отношения с "Пазари". Той стопанисва една от кебапчийниците на Централния пазар във Варна. Договорът за наем е сключен между баща му - Стоил Колев и общинската фирма, но реално синът въртял бизнеса с печенето на кебапчета. В последните дни, откакто станало ясно, че го гласят за бордовак, обаче Колев много не се задържал в кебапчийницата, заради притеснения, че може да се постави в ситуация на конфликт на интереси. Злите езици пък говорят, че Милен Колев имал родствена връзка по съребрена линия с областния управител Данчо Симеонов. Другото име, което се свързва с новия борд на "Пазари", е това на Лилия Христова - шефка на районната организацията на ГЕРБ в "Приморски" и кандидат - общинска съветничка на миналите местни избори.

За третия в ръководството на общинската фирма се водели преговори с местни представители на ДСБ. Той ще е от членовете на тъмносините или техен приближен.

Въпреки че рокадите вече са ясни, остават скрити мотивите за смяна на борда на "Пазари". Според финансовите отчети, с настоящото ръководство фирмата е в най-доброто финансово състояние от своето създаване. Само за миналата година дружеството отчете над 1 млн. лв. печалба и направи инвестиции за близо 400 000 лв.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
28.10.2010 Узунов за дивидента от "Пазари": Да не забравим да им вземем парите
22.10.2010 Втори защитник поема делото “Пазари"?
07.10.2010 Чакат 3 експертизи по делото "Пазари"
24.06.2010 Общинският съвет не освободи от отговорност ръководството на "Пазари"
08.06.2010 Съветници гласуват незаконно решение
25.05.2010 Шефът на "Пазари" отличен за добро управление
Още новини от Новини от Варна:
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).