Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съветници гласуват незаконно решение
Автор: Екип Varna24.bg 09:48 / 08.06.2010Коментари (0)1109
© Varna24.bg
Съветници от местния парламент на Варна гласуваха предложение, знаейки, че ако го приемат, ще нарушат закона. На заседание на комисията по собственост в дневния ред отново влезе годишният финансов отчет на общинското дружество "Пазари". Красимир Узунов от ГЛАС предложи отчетът на фирмата да не бъде приеман, докато не се сформира работна група, която да прави ревизия на харчовете на "Пазари" в следващия един месец. "Да ми идват тук с отчетите си, в деветдесет и деветата минута и аз да им ги приемам - няма да стане", разкрещя се той. Идеята да се прави одит на одита на "Пазари" е безумна, възропта от своя страна червеният съветник Пламен Начков. "Защо има двойни стандарти, другите общински дружества ги гледаме и минават, на отчета на "Пазари" обаче не вярваме", развика се и Начков. "Има си комисия по антикорупция, ако има някакви конкретни съмения за дружеството да се гледат там, защо да го правим тука", подкрепи го и колегата му от "Лидер" Красимир Симов. Срещу "Пазари" са постъпили три сигнала в комисията по антикорупция. Те се проверявали в момента, осведоми колегите си Петър Липчев от групата на Марешки.

"Има нужда от работна група, защото целият отчет оставя съмнения", захвана и Орлин Симеонов от ГЕРБ. Той също като Узунов поиска незаконосъобразното проекторешение да бъде подложено на гласуване. "Не можем да гласуваме подобно нещо, защото, ако работната група действа един месец, няма да можем да приемем отчета в законовия срок до 30 юни. Така директно газим закона", подскочи Красимир Маринов от "Отечество". "Е, как да не можем да гласуваме, какво ще ни направят освен да ни глобят", без да се замисли отговори Симеонов. Колегата му от "Нашият град" Владо Тонев обаче го подсети, че глобата всъщност ще бъде платена от данъкоплатците на Варна. Въпреки споровете, предложението бе подложено на гласуване и макар да не мина, никой не вдигна ръка "против". 6-има от съветниците гласуваха "за" и 12 - "въздържал се". В крайна сметка отчетът бе приет. Бордът на директорите и прокуристът обаче не бяха освободени от отговорност.

"Изумен съм от двойния стандарт, който се прилага за общинските дружества", коментира след заседанието прокуристът на "Пазари" Владимир Михалчев, визирайки отчетите на фирмите, които са на загуба, но минават безпроблемно. "Нас обаче, които сме с над 1 млн. лв. печалба, не ни освобождават от отговорност", посочи той. Според Михалчев, атаката срещу "Пазари" е целенасочена, защото хора в местния парламент имали интереси.

Източник: в. "Позвънете новини"




Още по темата: общо новини по темата: 11
28.10.2010 »
22.10.2010 »
07.10.2010 »
28.07.2010 »
24.06.2010 »
25.05.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Катастрофи във Варна
Лято 2024
Академичната общност излиза на протест
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: