Социализират хулигани, като ги правят помощници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:35 / 11.07.2009
1096
Спортни занимания, излети и дискусии ще запълват свободното време на деца в риск от варненския район "Аспарухово" през лятото. Дейностите са включени в проект на Центъра за стратегии по проблемите на малцинствата и Началното училище "Васил Левски", финансиран от община Варна. В него участват 30 възпитаници на учебното заведение и 10 младежи, които се водят на отчет в Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Става въпрос за деца на възраст между 14 и 18 години, поясни директорът на НУ "Васил Левски" Тинка Христова, която е и член на местната комисия. По-голямата част от тях са извършили кражби, а някои са извършители на побои, допълни тя. Младежите ще участват в подготовката на различните прояви и ще напътстват останалите деца.

В рамките на проекта ще се проведе и тренинг-обучение за работа с деца в риск и решаване на конфликти, в което ще участват шестима учители. Предвидени са и дискусии с родители, с които ще се обсъждат възможностите за справяне с детската агресия.

Замислено е и откриването на футболен отбор на училището, към какъвто проявяват интерес повечето негови възпитаници. Той ще продължи да функционира и след реализирането на проекта, наречен "Има и друг начин", увери Христова. В изпълнение на целите му е открит Клуб за компютърна рисунка, в който участват предимно деца от III и IV клас. Освен че се изявяват като творци, те получават и знания как да сърфират безопасно в глобалната мрежа. Планирано е и издаване на книжка "За добри дела", в която участниците в проекта ще могат да разкажат свои добри постъпки. В момента в НУ "Васил Левски" се обучават 232 деца, 70 от които в подготвителни групи и такива за полудневно обучение.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).