Спартакиада на хората от третата възраст се проведе във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:55 / 15.05.2014
2306
Пета общоградска Спартакиада на хората в третата възраст се проведе във Варна днес. Стегнати в разноцветни екипи и въоръжени с добро настроение, на терена на стадион "Младост" дефилираха пет отбора, водени от районните кметове - Йордан Николов - "Аспарухово", Неделчо Михайлов - "Владиславово", Христо Христов - "Младост", Георги Недев - "Одесос" и Петя Проданова - "Приморски". За отличното настроение на публика и състезатели се погрижиха пъргавите мажоретки в златна възраст от клуб "Здраве", водени от Кристияна Генчева, началник отдел "Спорт" в община Варна. Организатори на събитието са район "Младост" и медийна група "Черно море".

Сред официалните гости на състезанията бяха зам.-кметовете на община Варна д-р Лидия Маринова и Бисер Младенов, Биляна Раева, представител на община Варна в Брюксел, народните представители Емил Радев и Николай Апостолов, общински съветници, спортисти.

"На всички участници пожелавам много здраве и емоции при провеждането на този чудесен празник. Уверена съм, че състезанията отново ще ни заредят с настроение и положителни емоции", обърна се към участниците д-р Маринова. "Вие сте доказателството, че за спорта възраст няма, поздравявам ви за ентусиазма и спортния хъс", каза домакинът на Спартакиадата - кметът на район "Младост" Христо Христов.

На финала сборният отбор на район "Аспарухово" за четвърта година спечели Спартакиадата на третата възраст. След оспорвани битки в дисциплини - дрибъл щафета с баскетболна топка, прехвърляне на медицинска топка, хвърляне на малка топка в кофа, футбол - изпълнение на дузпи, щафетно бягане, надиграване - ръченица и валс, подгласница на "Аспарухово" стана отборът на кметство "Младост". На трето място е район "Приморски". Челната шестица беше допълнена от "Здраве", "Одесос" и "Владиславово".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).